Gå direkt till innehåll
Propel Capital investerar i e-handelsplattformen Apprl

Pressmeddelande -

Propel Capital investerar i e-handelsplattformen Apprl

Propel Capital, affärsinkubatorn STINGs nyetablerade investeringsbolag, investerar 250.000 kronor i startupbolaget Apprl som en del av en finansieringsrunda på totalt ca 2 miljoner kronor. Apprl är en social e-handelsplattform som kopplar samman onlinemedier, e-handlare och konsumenter genom smarta digitala verktyg. Riskkapitalet kommer från ett 20-tal välrenommerade affärsänglar som gått samman för att investera i tidiga internet/mediebolag.

I våras etablerade affärsinkubatorn STING ett nytt investeringsbolag, Propel Capital, som från och med hösten 2014 investerar 250 000 kronor i de bolag som antas till acceleratorprogrammet STING FastForward, åtta bolag per halvår. Propel kommer även investera i tre, fyra andra STING-bolag inom internet/media/ICT och har nu valt e-handelsplattformen Apprl som sin första investering utanför FastForward-bolagen.

Apprl hjälper medier att tjäna pengar och onlinebutiker att öka sin försäljning genom att möjliggöra för medier att integrera e-handel i sitt redaktionella innehåll med ett antal smarta verktyg. Apprl jobbar idag med skandinaviska medier som MTG, Elle, Café, Aller, Nöjesguiden med flera. Nu lanserar Apprl ett samarbete med Project Runway All Stars i USA, vilket ger fans av TV-programmet möjlighet att handla de tävlandes favoritkläder och -accessoarer direkt från Project Runway-sajten.

− Propel Capital består av ett flertal av Sveriges mest erfarna och framgångsrika entreprenörer och investerare. Vi värderar den samlade kunskapen högt i vår fortsatta resa för att förändra e-handeln till hur det faktiskt borde fungera på internet, säger Martin Landén, VD och medgrundare av Apprl.

Apprl tar totalt in ca 2 miljoner kronor i finansiering. I rundan ingår även affärsänglarna Jonas Meerits och Fredrik Bentlinger såväl som ett innovationslån från Almi.

− Vi i Propel Capital tror att vi kan bidra med både kapital och kunskap som hjälper Apprl att skapa en tjänst och affärsmodell som i grunden förändrar hur e-handel utnyttjas i olika medier, säger Erik Byrenius, medgrundare och fd VD av OnlinePizza, och investerare i Propel Capital.

Några av de affärsänglar som investerat i Propel Capital är:

  • Kristofer Arwin, grundare av Pricerunner;
  • Hampus Jakobsson, medgrundare av TAT;
  • Magnus Bergman, investerare i Prezi och Truecaller;
  • Erik Byrenius, grundare av OnlinePizza.se; 
  • Daniel Laurén, grundare av Priming Ventures; 
  • Carl Palmstierna, en av Sveriges mest aktiva affärsänglar.

Förutom finansiering får bolagen som Propel Capital investerar i tillgång till det 20-tal affärsänglar som investerat i Propel Capital, vilka själva är entreprenörer med kompetens inom internet/media. Änglarna kan göra egna direktinvesteringar och engagera sig djupare i de bolag där de kan göra skillnad och bidra både med sin egen kompetens och via sitt nätverk. Propel ska genomföra ytterligare ca 10 investeringar inom de närmaste 8 månaderna.

Kontakt
Martin Landén, VD och medgrundare, Apprl, 076-540 80 80, martin@apprl.com
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden