Gå direkt till innehåll
Svenska startups pitchar för internationella investerare på STING Day den 26:e maj
Svenska startups pitchar för internationella investerare på STING Day den 26:e maj

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: STING Day förenar globala investerareliten med svenska startups

Om en vecka, den 26:e maj, öppnar portarna till affärsinkubatorn STINGs årliga event STING Day. För sjunde året i rad kopplas ett 60-tal av Sveriges hetaste startups samman med 150 investerare från 11 länder. Halvdagseventet attraherar investerare från hela världen till Stockholm för att träffa de senaste stjärnorna på den svenska startuphimlen.

Jämfört med andra startup-event i Norden räknas STING Day som ett av de mer nischade. 400 exklusivt inbjudna personer kommer att vara på plats, där 120 av dem representerar några av Sveriges mest intressanta startups just nu. Övriga gäster är handplockade för att de har en sak gemensamt: de kan göra stor nytta för svenska tillväxtbolag.

Pär Hedberg, grundare och VD på STING, har höga krav på deltagarna.

– Inget annat startup-event har lika hög densitet av kvalificerade investerare. Vi vill hjälpa svenska startups att bygga relationer med värdefulla personer – något som är avgörande för deras tillväxt. Eventdeltagarna måste kunna bidra med något konkret till våra entreprenörer: smarta pengar, pilotprojekt eller utvecklingssamarbeten. Rådgivare och konsulter tackar vi artigt nej till på STING Day, säger Pär Hedberg.

Inspirerande entreprenörsresor
Grundarna av ryska Blocket-kopian Avito, Jonas Nordlander och Filip Engelbert, och Angelica Hull, grundare och VD av Swedish Biofuels, kommer att dela med av anekdoter och lärdomar från åren de har byggt upp sina bolag.

Vad händer inom spelbranschen?
KM Troedsson på EA DICE och Fredrik Wester på Paradox, med flera, kommer att, i en underhållande spelstudiomiljö, delta i en paneldiskussion om den svenska spelindustrin betydelse för Sveriges ekonomi, och göra framtidsspaningar.

Viktiga snabbmöten kan avgöra
Entreprenörer kommer att möta investerare i korta enskilda möten, s k speedmeetings. Här gäller det för entreprenörerna att övertyga hugade investerare om varför de ska investera i just deras företag – och de får bara 10 minuter på sig.

För komplett programinnehåll under STING Day, se nedan ”Ur programmet”.

När: 26 maj 2015, 11:30-18:00
Var: Birger Jarlsgatan 61A, Stockholm
Hur: Pressanmälan görs till Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING: jill.lindstrom@stockholminnovation.com
Mer info: www.stingday.com Innehåller: Listan med utställande startups, deltagande investerare, talare och panelister, och detaljerat program.

Ur programmet
13:00 - Keynote speakers: Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Avito; Angelica Hull, Swedish Biofuels
15:00 - Speedmeetings mellan entreprenörer och investerare
17:00 - Paneldiskussion med nyckelrepresentanter från spelbranschen
17:30 - Topp 5 startuppitchar. Investerare bedömer, publiken utser vinnaren.
Hela dagen: Utställning med 60 av Sveriges just nu hetaste startups

Om STING Day
STING Day arrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för sjunde året i rad. Eventets syfte är att stödja unga svenska innovativa startups så de kan bygga internationella tillväxtbolag.

STING har sedan starten år 2002 arbetat med över 180 bolag. Tillsammans har dessa företag idag en omsättning på över 1,1 miljarder kronor och sysselsätter mer än 1200 personer. Exempel på företag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, Barnebys, Sellpy och Volumental.

STING Day 2016 partners: Microsoft, EIT Digital, ALMI Företagspartner, Tillväxtverket och Stockholm Business Region.

STING Demo Day med 12 startuppitchar
Under morgonen vid årets STING Day hålls avslutningseventet STING Demo Day. Totalt presenterar 12 STING-bolag som är redo att lämna STINGs program Accelerate och Incubate. Bolagen visar upp affärsidéer inom programmering, hållbarhet, e-hälsa och programmatic marketing. Länk till komplett program och bolag som presenterar: www.stingdemoday.confetti.events.

Kontakt
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig på STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Kontakta oss i förväg så vi kan hjälpa till att ordna intervjuer med entreprenörer och investerare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden