Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Final i Idea Challenge – Internet of Things

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Final i Idea Challenge – Internet of Things

Elva startups har valts ut bland 163 sökande i kategorin Internet of Things i den europeiska idétävlingen Idea Challenge. Under september månad har kreativa personer från hela EU skickat in idéer som ska bidra till att skapa ”sakernas internet”. Den 13:e november har de chans att vinna €40 000, €25 000 och €15 000 i prispengar när de pitchar sina innovativa idéer inför en jury bestående av experter från industrin, investerare, entreprenörer och affärsacceleratorer.

När: Torsdag,13 november 2014, kl 14-18
Var: Electrum, Auditorium A, plan 2, Kistagången 16, Kista
Idea Challenge: www.ideachallenge.eitictlabs.eu 
Pressanmälan: Jill Lindström, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Praktisk information:Media är välkomna att delta under dagen för att utforska nya tekniker i demoområdet, lyssna på pitchar, möta entreprenörerna och innovatörerna, och mingla med experter. Kontakta oss gärna i förväg för att ordna intervjuer.

Finalisterna är:

Jurymedlemmarna är:

Ur programmet:
14:00  Välkommen – Magnus Melander, VD, Wbird, och grundare, SMSE
14:10  Öppningstal – Henrik Abramowicz, Future Networking Solutions Innovation Area, EIT ICT Labs
14:20  Keynote-talare: Johan Falk, Head of Intel IoT Ignition Lab, Stockholm 
14:40  Pitchar 1-6
15:20  Kaffepaus
15:50  Pitchar 5-11
16:30  Juryöverläggning / Publiken röstar
16:45  IoT Case Marathon – 5 IoT-team presenterar sina case
17.15  Vinnarna utses, prisceremoni
18:00  Mingel och utställning med ytterligare 10 Internet of Things-projekt

Om Idea Challenge
Idea Challenge är en EU-omfattande tävling som utmanar startups och innovatörer med entreprenörsanda att utveckla idéer inom åtta teknikområden varav Internet of Things är ett. Tävlingen arrangeras av EIT ICT Labs, en europeisk utbildnings- och forskningsbaserad innovationsdrivande organisation, i samarbete med affärsinkubatorn STING. Vinnarna tar hem €40 000, €25 000 och €15 000 och får coachning och gratis kontorsplats i sex månader på ett av EIT ICT Labs kontor i Europa, för att kunna förverkliga sina idéer.

Förutom Internet of Things har tävlingen under hösten även varit öppen för idéer inom Smart Energy Systems, Urban Life & Mobility och Cyber ​​Security & Privacy. De fyra områden som avklarades under våren var Health  & Wellbeing, Future Cloud, Smart Spaces och Cyber Physical Systems.

Kontakt och pressanmälan
Jill Lindström, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden