Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Entreprenörer möter riskkapitalet på STING Day

– Mer än 200 miljarder kronor representerat i ett och samma rum

Den 8:e maj samlas ett 70-tal av Sveriges hetaste startups inom teknologisektorn, över 100 investerare, samt ett stort antal industriprofiler och branschaktörer i Stockholm. STING (Stockholm Innovation & Growth) arrangerar för femte året i rad STING Day; årets viktigaste mötesplats för den nya generationen av svenska teknikbolag. Under en halv dag presenterar företagen sig för flera av de ledande svenska och europeiska riskkapitalaktörerna och affärsänglarna.

”Inget annat evenemang i Sverige har lyckats samla så mycket riskkapital för startups i ett och samma rum. I år har vi 120 investerare som tillsammans representerar mer än 200 miljarder kronor, pengar som de svenska entreprenörerna har en chans att få del av”, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING. ”Det internationella intresset är större än någonsin, med investerare som deltar från 11 länder. Här får de träffa bolagen och se varför Stockholm rankas högst i världen inom innovation och entreprenörskap.”

När: 8 maj 2014
Var: Hotel Birger Jarl, Birger Jarlsgatan 61A, Stockholm
Pressanmälan: Jill Lindström, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Ur programmet

Från 11:30 Utställning med ett 70-tal utvalda startup- och expansionsbolag inom ICT, Internet/Media, Cleantech och Life Science.

13.00 Jacob de Geer, VD och grundare av iZettle, om upp- och nedgångarna då han byggde sitt mobilbetalningsföretag som idag har hundratusentals användare i nio länder.

13.30 Stina Ehrensvärd, VD och grundare av Yubico, om hur hon utvecklade ett säkert sätt att logga in på nätet, en teknik som idag används av miljontals personer i mer än 120 länder, och hur hon arbetar med Google för att utveckla nästa generations säkra internet.

14.45 Bolagspitchar: Fyra parallella spår där 40 utvalda bolag inom ICT, Internet/Media, Cleantech och Life Science pitchar för namnkunniga investerarpaneler. Bland andra medverkar

  • Klaus Hommels, Lakestar
  • Harry Briggs, Balderton Capital
  • Michiel Kotting, Accel Partners
  • Bart Markus, Wellington Partners

17.00 Omvänd pitch: Fyra investerare pitchar för en panel av erfarna entreprenörer. Investerarna vi möter är

  • Erik Byrenius, grundare, Online Pizza
  • Kerstin Cooley, VD, MOOR
  • Staffan Helgesson, Partner, Creandum
  • Miriam Grut Norrby, Investeringsansvarig, Schibsted Growth

Och de här entreprenörerna ställer frågorna:

  • Niklas Agevik, grundare och VD, Instabridge
  • Johan Attby, grundare och VD, Fishbrain
  • Caroline Walerud, grundare och VD, Volumental


STING Day arrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för femte året i rad och ska gynna svenska innovativa startups i deras ambition att bygga internationella tillväxtbolag. Vi välkomnar media till evenemanget.

STING har sedan starten arbetat med över 100 bolag som tillsammans har en omsättning på över 770 MSEK och sysselsätter mer än 860 personer. Exempel på företag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, Barnebys.com och Volumental.

Mer material
Listan på deltagande startups: www.stingday.com/startups (uppdateras löpande)
Listan på talare och panelister: www.stingday.com/speakers-bios 
Detaljerat program: www.stingday.com/program

Praktisk information
Media är välkomna att delta under dagen och bland annat se företag pitcha sina idéer för investerarna. Kontakta oss gärna i förväg för att ordna intervjuer med entreprenörer och investerare.

Pressanmälan: Jill Lindström, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Föranmälan obligatorisk.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden