Gå direkt till innehåll
Poppermost Productions lanserar SNOW™, nästa generations actionsportspel

Pressmeddelande -

Poppermost Productions lanserar SNOW™, nästa generations actionsportspel

Idag lanserar Poppermost Productions SNOW, det första autentiska vintersportspelet, på Steam Early Access. Tremanna-teamet bakom Poppermost skapade SNOW för att erbjuda den mest realistiska skidåkningsupplevelsen någonsin.

”Vi ville ge spelarna och vintersportentusiaster en autentisk upplevelse. Skidåkning handlar om frihet, kreativitet och utforskning, och SNOW levererar exakt det. Vi har tagit bort alla begränsningar och allt det plottriga vi traditionellt ser i actionsportspel, och med SNOW tillåter vi spelare att använda spelet som de vill", säger Alexander Bergendahl, VD och game director på Poppermost Productions.

SNOWs första berg, Sialia, är en massiv 8 km2 stor fjällterräng i en öppen värld som är helt handgjord av studion. Sialia är en perfekt lekplats att utforska och tävla på, tack vare bergets fantastiska linjer, massiva klippor och omsorgsfullt utformade terrängparker. Spelare kan fritt utforska denna stora och varierande terräng eller försöka att bevisa sig själva genom att slå rekord på SNOWs topplistor.

Poppermost har haft ett nära samarbete med skidikonerna Tanner Hall, Tom Wallisch, och Russ Henshaw för att försäkra att äktheten i sporten har återskapats till fullo i varje aspekt av spelet.

”Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bygga det första realistiska skidåkningsspelet. Från vad jag redan har sett, är det här det enda spelet som har skapats av skidåkare för skidåkare”, säger Russ Henshaw, guldmedaljör i 2012 Winter Dew Tour Slopestyle-tävlingen.

SNOW erbjuder också ett välutbyggt system för anpassning av spelkaraktärerna där spelare kan utrusta sina skidåkare med över 140 produkter från verkliga varumärken. Poppermost samarbetar också med över ett dussin av de största varumärkena inom vintersport för att erbjuda spelarna de mest populära produkterna från den senaste säsongen. Teamet kommer att uppdatera innehållet i katalogen kontinuerligt.

SNOW drivs av CryENGINE, som är känt för sin breda kapacitet att producera olika kategorier av grafiskt innehåll och för sin hisnande grafik.

”CryENGINE var ett naturligt val för oss. Vi ville leverera ett spel med fantastisk grafik som skulle stödja vår vision av en öppen värld. Cryteks spelteknik är mycket kraftfull och hjälper oss verkligen att skapa en värld av våra drömmar", säger Alexander Bergendahl.

SNOW har optimerats för att fungera så smidigt som möjligt på t ex bärbara datorer, men har också stor skalbarhet på mer avancerade PC-datorer.

SNOWs lanseringsfilm finns här.

Spelartiklar finns på Dropbox.

Kontakt
Alexander Bergendahl, VD på Poppermost, 073-543 44 63, alexander@poppermost.se

Ämnen

Kategorier


Om SNOW™
SNOW är för närvarande tillgängligt på Steam Early Access i en Alfa-version och kommer att finnas i en Beta-version nästa år som ett fullt utrustad free-to-play spel. SNOW kommer sedan med ytterligare innehåll och funktioner som snowboarding och online multiplayer. Spelare som har köpt Early Access-versionen av SNOW kommer att belönas med exklusivt innehåll när spelet kommer ut i free-to-play-format nästa år.

Om Poppermost Productions
Poppermost Productions är en liten oberoende spelutvecklare baserad i Stockholm, Sverige. De gör spel som innefattar två viktiga ingredienser: kärlek och passion. Poppermost Productions vill kanalisera sin passion för att skapa engagerande och autentiska erfarenheter till att föra in en känsla av frihet och kreativitet, som finns inneboende i actionsport, i ditt hem.

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden