Gå direkt till innehåll
Poppermost i samarbete med globala varumärken för spelet SNOW™

Pressmeddelande -

Poppermost i samarbete med globala varumärken för spelet SNOW™

Poppermost Productions, den oberoende utvecklare bakom SNOW, har inlett samarbeten med över ett dussin av de största varumärkena inom vintersportbranschen. Varumärkena (Armada, Faction, Full Tilt Boots, K2 Skis, Line, Marker, Völkl, POC, Sauna Beanies och Scott Sports) har gett SNOW tillgång till en omfattande katalog av sina senaste produkter, vilka alla är noggrant digitalt replikerade och tillgängliga för att specialanpassa spelkaraktärens klädsel och utrustning.

Spelare kommer att ha möjlighet att välja mellan hundratals unika artiklar så att man kan klä sin karaktär från topp till tå. Dessutom kommer dessa märken att jobba tillsammans med Poppermost för att tillföra extra innehåll i spelet i form av evenemang, utmaningar och tävlingar, och ytterligare utöka SNOW-världen och förbättra den redan autentiska upplevelsen.

”Sedan vi startade utvecklingen av SNOW har det varit ett viktigt mål för oss att samarbeta med de största varumärkena och idrottare inom sporten”, säger Alexander Bergendahl, VD på Poppermost. ”Efter att ha signat våra tre atleter som partners tidigare i år, riktade vi omedelbart uppmärksamheten till klädsel- och utrustningssponsorer. Precis som våra idrottare förstod dessa märken snabbt vår vision, såg kvaliteten på spelet som vi bygger, och ville genast vara en del av det. Vi kunde inte vara gladare åt vår nuvarande samling partners!”

Poppermost har dessutom skrivit ett avtal med Red Bull Media House för att utveckla innehåll för SNOW. Det började med SNOW-atleten Russ Henshaws specialanpassade Red Bull-hjälm, och Poppermost kommer att fortsätta arbeta med Red Bull Media House för att få in extra innehåll i spelet.

”Då Red Bull är en jätte i vintersportindustrin och Red Bull Media House ett globalt medieföretag som levererar premiuminnehåll inom sport och livsstil var det var en no-brainer för oss att kontakta dem”, säger Alexander Bergendahl.

”Det här är ett exceptionellt framsteg för en liten studio som vår”, avslutar Alexander Bergendahl. ”Dessa typer av globala varumärkespartnerskap är vanligtvis reserverade för de stora, förlagsfinansierade spelutvecklarna – vilket vi inte är!”

Spelartiklar kan hittas på Dropbox.

Kontakt
Alexander Bergendahl, VD på Poppermost, 073-543 44 63, alexander@poppermost.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Poppermost Productions
Poppermost Productions är ett oberoende spelutvecklare baserad i Stockholm, Sverige. De gör spel som innefattar två viktiga ingredienser: kärlek och passion.

Om SNOW™
Snö är det första, kostnadsfria vintersportspelet i en öppen värld utvecklat med hyllade CryENGINE 3-spelteknik. Mer information: www.snowthegame.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)

STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden