Gå direkt till innehåll
OculusAI lanserar första “Google Trends” för print

Pressmeddelande -

OculusAI lanserar första “Google Trends” för print

OculusAI Technologies AB lanserar en ny tjänst, TMTRACKR, som gör det möjligt att övervaka annonskampanjer i tryckt media för majoriteten av de 100 största varumärkena i världen. TMTRACKR känner igen och mäter visuellt exponering och förekomst av varumärkenas logotyper världen över. Söktjänsten presenterar kopior på annonserna, visar var de publicerats och ger även metadata som annonsplacering i tidningar.

“TMTRACKR är ett kraftfullt datamining verktyg för både publicister och annonsörer. Nu kan vi äntligen i näst intill realtid erbjuda marknaden mer transparens samt djup analytisk data. Företag kan direkt reagera på konkurrenters kampanjer. Detta har tidigare inte presenterats på marknaden på samma sätt. Jag är övertygad om att vi kommer se helt nya intäktskanaler som mynnar ur denna applikation”, säger Siamak Ayani, VD på OculusAI.

OculusAI är ett datorseendeföretag som erbjuder avancerad bild- och objektigenkänningsteknik till utvecklare världen över. Utvecklare kan genom en användarvänlig, molnbaserad tjänst nyttja den avancerade teknologin som en ”off-the-shelf”-färdigmjukvara utan några krav på förkunskap inom algoritmiken.

Teknologin är baserad på avancerat datorseende och artificiell intelligensalgoritmer. Resultaten är presenterade som träffar på en Google-karta och man kan sortera träffarna i kategorier som land och region. TMTRACKR synliggör de största annonsörerna i det valda området och ger företag en möjlighet att till exempel snabbt svara på konkurrenters specialerbjudanden genom att kontra med en egen annons dagen efter.

”Vi liknar tjänsten med en så kallad ‘Google Trends’ för off-line media”, säger Babak Rasolzadeh, CTO på OculusAI.

TMTRACKRs sökresultat täcker för närvarande 186 unika globala tidningar och tidskrifter. Företaget utökar löpande tidningsdatabasen och planerar att i framtiden även täcka video och TV.

Kontakt
Siamak Ayani, CEO, OculusAI Technologies, 073-982 51 15, siamak@oculusai.com

Mer information
Testa TMTRACKR: www.tmtrackr.com
Web: www.oculusai.com
Twitter: https://twitter.com/oculusai
Youtube: http://www.youtube.com/user/babbeKTH

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om OculusAI
OculusAI is a Computer Vision company that provides state-of-the-art image recognition technologies that enable automated content recognition, moderation and analysis. This can be used in a variety of applications, including automated image moderation for online content, measuring brand exposure in printed media, augmented reality, object (e.g. shoes, dresses, phones) recognition, etc. These technologies can be used on multiple platforms and OS, including, but not limited to, iOS, Android, Symbian, HTML5, etc. More information: www.oculusai.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden