Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt samarbete förenklar för startups inom hållbar energi

KIC InnoEnergy Sweden har valt att samarbeta med STING för att erbjuda Stockholmsbaserade startups inom energiområdet ett mer kraftfullt affärsutvecklingsstöd. Genom att kombinera organisationernas styrkor blir effekten av stödet än mer värdefullt för de nystartade bolagen.

KIC InnoEnergy bidrar med support inom produktutveckling och kommersialisering med hjälp av sitt starka partnerskap i Europa. STING adderar stöd inom affärsutveckling, finansiering, rekrytering, marknadsföring och nätverk.

KIC InnoEnergy Sweden’s verksamhet syftar till att stärka kopplingen mellan utbildning, innovation och entreprenörskap inom hållbar energi. Den del av verksamheten som kallas Business Creation bidrar med kunskap och resurser för entreprenörer och nybildade bolag.

– Vi kan tillsammans erbjuda nya Stockolmsbaserade bolag inom energiområdet ett starkare stöd än vad vi kunnat var för sig. Genom KIC InnoEnergy Sweden kan bolagen lättare få finansiering och förankring på den europiska marknaden. Tack var vårt omfattande europeiska nätverk med akademiska och industriella partners kan bolagen få en tidig tillgång till potentiella kunder och samarbetspartners så att de snabbare kommer ut på marknaden, säger Ingvar Eriksson, Director of Business Creation på KIC InnoEnergy.

STINGs gedigna erfarenhet inom tidig bolagsutveckling och goda förankring i det svenska innovationssystemet ger bolagen ett kompletterande kvalificerat stöd. STING har sedan starten 2002 bidragit till utvecklingen av fler än 100 nystartade, innovativa teknikbolag med målet att konkurrera internationellt och generera export från Stockholm.

– Samarbetet med KIC InnoEnergy har vuxit fram under mer än ett år och när vi nu formaliserar detta förenar vi de bästa resurser som finns i Stockholmstrakten för bolag inom energiområdet. Vi delar synen på vad som krävs för att skapa hållbara tillväxtföretag och ta riktigt bra idéer ut på en global marknad. KIC InnoEnergy’s breda kontaktnät i Europa tillsammans med vårt upparbetade system för affärsutveckling leder till en snabbare internationalisering för dessa bolag, säger Magnus Rehn, Affärscoach Cleantech på STING.

Kontakt
Magnus Rehn, Affärscoach Cleantech, STING, 070-512 05 48, magnus.rehn@stockholminnovation.com
Lars Ingvar Eriksson, Director of Business Creation, KIC InnoEnergy Sweden AB, 073-980 66 29, ingvar.eriksson@kic-innoenergy.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om KIC InnoEnergy
KIC InnoEnergy's vision är att bli den ledande drivkraften för innovation och entreprenörkap inom hållbar energi. Det ska vi bli genom att knyta samman utbildning, forskning, innovation och entreprenörskap. KIC InnoEnergy Sweden AB är ett unikt partnerskap mellan KTH, Uppsala universitet, ABB och Vattenfall. Vår mission är att utveckla förutsättningar, teknik och tjänster för smarta elnät och elektrisk energilagring. Mer information: www.kic-innoenergy.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden