Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt initiativ kickstartar Stockholms mest lovande internetföretag

Affärsacceleratorn STING startar ett nytt program riktat speciellt mot internetbolag. Med det nya programmet, FastForward, kommer STING att lära internetstartups att sätta tydliga mål, identifiera de viktigaste områdena för att bli framgångsrika, och öka deras utvecklingstakt genom bland annat större fokus på att involvera användare i produktutvecklingen. I arbetet deltar Peo Nilsson, medgrundare av Booli, och Ludvig Linge, medgrundare av TAT.

STING har sett att många startups har svårt för att sätta upp tydliga målsättningar och att identifiera sina viktigaste framgångsfaktorer. Därför lanseras det nya programmet FastForward för att hjälpa företagen att fokusera och öka deras utvecklingstakt genom bland annat skarpa veckovisa mål och aktivitetsplaner.

– Nyckeln är hög hastighet. Vi tror på ”Fail fast, fail forward” – dvs, våga prova saker som inte fungerar perfekt: gör en prototyp, mät användning och jämför för att snabbt hitta de produkter och affärsmodeller som fungerar, säger Ludvig Linge, affärscoach inom Internet/media på STING.

Totalt 16 internetbolag kommer väljas ut till de två första omgångarna av STING FastForward. Under 20 veckor kommer de till exempel att få testa sina produkter och tjänster mot kund och finslipa sina affärsmodeller.

– Det är vanligt att startups har en alltför teoretisk affärsmodell. Genom FastForward får de chansen att testa och se om deras erbjudande faktiskt är det som efterfrågas i verkligheten, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Peo Nilsson och Ludvig Linge arbetar i programmet tillsammans med ytterligare två coacher från STING, Ivar Strömberg och Raoul Stubbe. Samtliga fyra har en bakgrund som entreprenörer i bolag inom internet/IT/telekom. Flera av coacherna har dessutom en bakgrund som investerare i IT-sektorn. Programmet kommer att husera i Stockholms nya heta arbetsplats för startupföretag, SUP46, som STING är initiativtagare till.

– FastForward-bolagen har en intensiv 20-veckorsperiod framför sig då de kommer att identifiera de faktorer och mätetal som definierar och skalar deras internetverksamhet. Redan idag har mer än hälften av bolagen intäkter, och samtliga har fungerande prototyper eller färdiga tjänster. Nu handlar det om att slipa på affärsmodeller och processer för att växa snabbare. Och inte minst för att framöver kunna ta in investerare i de bolag där det är aktuellt, säger Peo Nilsson, affärscoach inom internet/media på STING.

STING har hittills haft i stort sett samma startup-program för såväl snabbväxande internetbolag som företag med långsammare utvecklingstakt, som t ex medtechbolag. Den här satsningen är ett led i att differentiera sitt erbjudande. STING har även lanserat ett startup-program för Life Science och nästa steg blir ett program inriktat mot internationell expansion för Cleantech-företag.

Mer information om STING FastForward och hur man ansöker: www.stockholminnovation.com/FFW

Kontakt
Peo Nilsson, affärscoach, STING, 070-810 37 00, peo.nilsson@stockholminnovation.com
Ludvig Linge, affärscoach, STING, 070-345 60 38, ludvig.linge@stockholminnovation.com
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden