Gå direkt till innehåll
Nytt grepp: Max erbjuder digital leksak i Maxboxen

Pressmeddelande -

Nytt grepp: Max erbjuder digital leksak i Maxboxen

Med start idag kommer Max för första gången att ge ut en digital, istället för en fysisk, leksak till barnens måltid, Maxbox. Leksaken är Gro Memo, ett app-spel som uppmuntrar till lek och dialog mellan barn och föräldrar kring miljö- och hållbarhetsfrågor. 

− Max har arbetat med hållbarhet i många år och Gro Memo är ett spel som ligger helt i linje med våra värderingar och den medvetenhet vi försöker skapa hos våra gäster. Det är första gången vi testar det här och vi hoppas att våra gäster, både barnen och föräldrarna, kommer att uppskatta detta. Vad vi känner till så är det ingen i vår bransch i Europa som testat detta tidigare. Vi ser med spänning fram emot gästernas synpunkter, säger Carina Dyberg, Ansvarig Marknadskommunikation på Max.

Bakom app-spelet Gro Memo står Gro Play, en svensk spelstudio som utvecklar prisbelönta spel som lär barn om ”det goda livet" och som inspirerar hela familjen till en hållbar livsstil.

− Vi uppmanar fler företag att följa Max initiativ. Förutom det positiva i att skapa en dialog om hållbarhet, håller en digital leksak längre än en fysisk give-away. Den har dessutom ofta en mindre miljöpåverkan för att man undviker användning av råvaror i produktionen och för att det inte krävs några transporter; distributionen sker digitalt, säger Patricia Richter, medgrundare av Gro Play.

Gro Memo kommer att erbjudas i Maxboxen den 3-16 november 2014. Efter att aktiviteten är genomförd kommer Gro Play och Max att göra en utvärdering över hur gästerna har upplevt initiativet. Gro Memo kostar normalt 7-15 kr och distribueras digitalt via Apple App Store och Google Play.

Kontakt
Carina Dyberg, Ansvarig Marknadskommunikation på Max, 070-678 55 45, carina.dyberg@max.se
Kristian Lundquist, Medgrundare och CEO på Gro Play, 076-649 93 55, kristian.lundquist@groplay.com

Relaterade länkar

Ämnen


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden