Gå direkt till innehåll
Bo Mattsson, Per Brilioth och Klaus Hommels är några av investerarna i Propel Capital III.
Bo Mattsson, Per Brilioth och Klaus Hommels är några av investerarna i Propel Capital III.

Pressmeddelande -

​Nya tunga investerare ansluter till STINGs Propel Capital III

Bo Mattsson (Cint, Qasa, Match2One), Per Brilioth (Lendify, LeoVegas, Vostok New Ventures) och Klaus Hommels (Skype, Facebook, King, Spotify) är tre av flera nya investerare som går med i Propel Capital III, investeringsbolaget som enbart investerar i STING-bolag. Från och med i höst kan Propel investera i både STING Accelerate och STING Incubate bolag. Niclas Lilja, grundare av Forest Avenue, tar plats som ordförande.

– Propels fantastiska track-record när det gäller att sourca nya tech-bolag är väldigt attraktivt i sig och ger en närhet till enormt duktiga individer, fantastiska idéer, och ett deal flow som är mycket intressant, säger Bo Mattsson.

Propel Capital samlar ett 30-tal av Sveriges främsta affärsänglar som gått samman för att investera i svenska startups. Propel fungerar som en matchmaking-plattform som låter investerarna lära känna många bolag och entreprenörer på Stockholms tech-scen, till en begränsad investering och risk.

– Det gick väldigt fort att attrahera affärsänglar till Propel Capital III – den blev överfull och vi fick tacka nej till investerare, säger Pär Hedberg, grundare och VD för STING och initiativtagare till Propel Capital.

Propel Capital III kommer att investera 300 000 kronor vardera i 25-30 nya STING-bolag fram till juni 2017. Och nu breddas konceptet till att omfatta startups både i programmet STING Accelerate (internet/mediebolag) och STING Incubate (bolag med tekniska innovationer inom flera olika branscher).

Sedan starten 2014 har Propel Capital I och II finansierat 33 startups i acceleratorprogrammet STING Accelerate. Portföljen har utvecklats väl och av de 17 bolag som antogs första året har 14 attraherat sammanlagt över 40 miljoner kronor från andra investerare.

Ludvig Linge, medgrundare till TAT (The Astonishing Tribe) som 2011 såldes till Blackberry, har investerat i samtliga Propel Capital – I, II och III – och ser stora fördelar med upplägget.

– Det är ett väldigt enkelt sätt att bredda mitt investerarnätverk samtidigt som jag på ett kul och effektivt sätt exponeras för många riktigt bra entreprenörer och bolag. De positiva erfarenheterna från Propel Capital I och II gör att jag valt att investera också i Propel Capital III, säger Ludvig Linge.

Propel Capital erbjuder en mycket kostnadseffektiv struktur där investerarna delar risken, dels med flera andra professionella änglar, och dels över flera av STING noga utvalda bolag. Bolagen får dessutom affärsutvecklingsstöd av STING och genom Propel tillgång till affärsänglarnas kunskap och nätverk för att få en bra start på tillväxtresan. Finansieringen sker genom en konvertibel om 300 000 kr som kan växlas till aktier. 

Mer information om Propel Capital
http://www.stockholminnovation.com/for-investerare/propel-capital/

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com
Niclas Lilja, ordförande Propel Capital, 073-651 13 63, niclas@liljacom.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden