Gå direkt till innehåll
MYoroface lär människor att äta och svälja igen, vinner Go Global Medtech

Pressmeddelande -

MYoroface lär människor att äta och svälja igen, vinner Go Global Medtech

I veckan var det avslutning för Go Global Medtech, ett årligt program som arrangeras av inkubatorn STING. En jury bestående av erfarna personer från medtechindustrin utsåg Myoroface till det bolag som lyckats bäst med sin strategi för att expandera globalt.

MYoroface erbjuder en produkt som heter IQoro. Det är en världsunik medicinteknisk produkt/behandling med tillhörande träningsmetod, som hjälper både barn och vuxna att återfå komplicerade och livsnödvändiga funktioner som att kunna äta och svälja. Den gör skillnad även för personer som är förlamade i svalg eller ansikte, har mellangärdesbråck, talsvårigheter, dreglar, snarkar, eller har en avvikande bett- och käkutveckling.

– Att vinna priset för bästa internationaliseringsplan känns fantastiskt. Det är enormt kul att få en sådan uppmuntran från den här erfarna juryn. Nu är vår nästa milstolpe att få ut produkten i Storbritannien, säger Linn Hägg, sälj-och marknadsdirektör på MYoroface, som har gått programmet tillsammans med sin syster Ylvali Gerling, VD.

Medtechföretag från hela Sverige deltar i Go Global som genomfördes för sjunde året i rad. Programmet är uppbyggt av fem interaktiva och intensiva tvådagarspass som varvar föredrag av erfarna internationella föreläsare med eget arbete och praktikfall från fältet. Passen genomförs hos värdföretag inom medtech med internationell verksamhet.

– Go Global är ett fantastiskt program för den svenska medicintekniska industrin. Det är en plattform för att dela med sig av erfarenheter, vilket jag anser är det minsta man kan göra, säger Sören Johansson, tidigare affärsutvecklingschef på Elekta, som varit värd i många år och också sitter i juryn under avslutningen.

Efter kursavslut har de deltagande bolagen en genomtänkt internationaliseringsstrategi att presentera som beslutsunderlag till sin styrelse och goda utsikter att lyckas med en internationalisering.

– Go Global programmet har nu genomförts för sjunde året i rad och har bidragit till att många fina svenska medtech företag nu är ute och säljer sina produkter globalt vilket är fantastiskt, säger Olof Berglund, ansvarig programledare och affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).

De bolag som har deltagit i Go Global Medtech 2015 är MYoroface, Bioservo, Chordate Medical, Inerventions, PeXA, Quick Posture och Senzime.

Juryns vinnarmotivering
Med en gediget underbyggd produkt och en bra analys av marknaden som resulterat i en mycket fokuserad plan för internationalisering vinner härmed MYoroface.

Röster om Go Global Medtech

”Programmet med värdföretag och erfarna föreläsare har gett oss ovärderlig kunskap om hur medtech-industrin i olika länder i världen fungerar i praktiken, vilka fallgropar vi bör försöka undvika och vilka tidsperspektiv vi måste räkna med. Intressanta diskussioner, frågor och erfarenheter har lyfts, diskuterats och delats tillsammans, både mellan värdföretag, föreläsare och oss deltagare – något som gjort att vi fått otroligt mycket av programmet. Med denna kunskap i ryggen och nya kontakter i ryggsäcken beger vi oss snart ut på vår resa ut i världen med tryggare steg!”
Linn Hägg, Sälj-och marknadsdirektör, MYoroface, vinnare 2015

”Det är helt unikt att bjudas in i ett rum där andra erfarna aktörer delar med sig av sin kunskap, utan att det finns några fasader. Vi har fått höra stora medtechbolag berätta om sin resa – de har ju också varit små en gång i tiden. Här delar alla med sig, och det är helt ovärderligt. Dessutom får man fantastiska föreläsningar. Hela Go Global-programmet är väldigt väl utarbetat.”
Mattias Guldstrand, CEO, Solutions for Tomorrow, vinnare 2014

Kontakt
Olof Berglund, programledare, Go Global Medtech och affärscoach HEALTH, STING, 070-635 98 15, olof.berglund@stockholminnovation.com
Ylvali Gerling, VD, MYoroface, 070-344 56 65, ylvali@myoroface.com
Linn Hägg, sälj-och marknadsdirektör, MYoroface, 070-344 89 55, linn@myoroface.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden