Gå direkt till innehåll
Molntjänst tar in 5 MSEK, revolutionerar hanteringen av företags hållbarhetsdata

Pressmeddelande -

Molntjänst tar in 5 MSEK, revolutionerar hanteringen av företags hållbarhetsdata

En stark hållbarhetsprofil innebär idag stora värden för företag, men ingen aktör har tagit sig an uppgiften att digitalisera och centralisera all världens hållbarhetsdata från företag – förrän nu. Nu tar Worldfavor in kapital för att expandera och säkra den positionen. Fyra miljoner kronor kommer från AXSU Ventures och kombineras med VINNOVA- och EU-finansiering om ca 1,3 miljoner.

Worldfavors molnbaserade SaaS-lösning erbjuder företag världen över en radikal effektivisering av sin hantering av information rörande ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet – från insamling till sammanställning och kommunikation. Tjänsten kan appliceras både inom företaget och i leverantörskedjan, och även visualiseras mot alltmer hållbarhetsmedvetna konsumenter.

– Potentialen för Worldfavor är fantastisk. Att digitalisera hållbarhetsredovisningar är både affärsmässigt bra för företag och ett sätt att göra världen mer hållbar. Det ska bli mycket spännande att följa med på den fortsatta resan tillsammans med det duktiga teamet på Worldfavor, säger Axel Sundström på AXSU Ventures.

Worldfavor öppnar dessutom upp möjligheten för vem som helst att efterfråga hållbarhetsdata från företag. Visionen är att all information ska finnas digitalt samlad på ett ställe – enkel att ta del av, dela, jämföra och analysera.

– Tajmingen är väldigt intressant just nu med exempelvis en ny EU-lagstiftning om hållbarhetsredovisning, och den vågen vill vi rida på så mycket vi kan. Vi beräknar kunna öka vår användarbas i gruppen stora företag till ca 17000 inom tre år på ett globalt plan, säger Frida Emilsson, medgrundare av Worldfavor.

Produkten bygger på internationella hållbarhetsstandarder och har redan över 2000 anslutna företag, däribland Folksam, HSB och Länsförsäkringar. Kapitalet ska framförallt användas för expansion med fokus på marknadsföring och försäljning. Företaget kommer även förbereda för expansion mot en internationell marknad.

– Vi är väldigt glada att få in en investerare som förutom ett viktigt expansionskapital även bidrar med erfarenhet från att bryta ny mark inom digitalisering av ett nytt område och försäljning mot storföretag. Dessutom har de en teknisk spetskompetens som vi värdesätter, säger Frida Emilsson.

Kontakt
Frida Emilsson, medgrundare och CMO, Worldfavor, frida@worldfavor.com, 070-638 23 49
Axel Sundström, AXSU Ventures, as@axsu.se, 070-571 77 79

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden