Gå direkt till innehåll
Miljöteknikföretaget Rehact utvärderas av Skypes grundare

Pressmeddelande -

Miljöteknikföretaget Rehact utvärderas av Skypes grundare

Intresset för miljöteknik ökar ständigt. Ett tecken på detta är Niklas Zennströms ”Green Mentorship Award” där finalisterna nu har utsetts. Bland de fyra finalisterna finns det prisbelönta cleantechföretaget Rehact AB med sin innovativa lösning för energisnåla byggnader.

Rehacts tekniklösning har redan tidigare väckt stor uppmärksamhet internationellt och företaget har bland annat fått hjälp från Energimyndigheten med att föra ut tekniken. Konceptet har vunnit flera internationella priser och utmärkelser, bland annat i USA, Sverige, Norden och Kuwait. Nu har STING-bolaget Rehact även fångat intresset hos juryn för Green Mentorship Award.

Green Mentorship Award har skapats av Zennström Philanthropies för att belysa och lyfta fram det arbete som utförs av entreprenörer i Sverige för att tackla klimatförändringarna och skapa en framtid med låga koldioxidutsläpp. Vinnaren kommer att få personlig handledning från Niklas Zennström, en av grundarna av Skype, det internationella riskkapitalbolaget Atomico samt en av grundarna av Zennström Philanthropies.

–Jag är mycket stolt över möjligheten att få Niklas Zennström till mentor. Rehacts intelligenta värmeväxlare har en tydlig koppling till smarta hem och internettekniken, och att få med Niklas i utvecklingen skulle öka våra möjligheter enormt, säger Svante Bengtsson, VD för Rehact.

Under november kommer Rehacts VD Svante Bengtsson att intervjuas av Niklas Zennström som en del av den slutliga bedömningen. Vinnaren kommer att tillkännages vid Dagens Industris energikonferens den 12 december. En del av vinsten består i att Niklas Zennström personligen kommer att engagera sig och sitt nätverk i det vinnande bolaget för att påskynda kommersialiseringen av tekniken.

Mer information
Rehact: www.rehact.se
The Zennström Green Mentorship Award: gma.zennstrom.org

Kontakt
Svante Bengtsson, VD på Rehact, +46 (0)70-956 67 56, svante@rehact.com
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, +46 (0)72-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Rehact
Rehact AB säljer och utvecklar teknik för att väsentligt minska behovet av extern energi för värme, kyla och ventilation i byggnader. Bolaget första produkt är en unik ventilationsenhet, RVU, som tempererar friskluft till byggnader på ett energieffektivt sätt. Kring denna produkt har ett världsunikt komfortsystem för byggnader designats som kan minska behovet av extern energi med upp till 85 procent genom effektivt utnyttjande av gratis förnybar och återvunnen energi. Rehact har idag utveckling i Sverige och bedriver försäljning mot utlandet. Företaget utsågs 2008 av WWF till ett av Sveriges 12 mest intressanta miljöteknikföretag. Det har vunnit ett flertal utmärkelser i Norden, USA och Kuwait och finns med på den lista över internationellt intressanta miljöteknikföretag som USAs ambassadör i Sverige har upprättat. Mer information: www.rehact.se

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)

STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden