Gå direkt till innehåll
Miljöteknikföretag möter investerare för ökad tillväxt

Pressmeddelande -

Miljöteknikföretag möter investerare för ökad tillväxt

Miljöteknikföretag som söker finansiärer får chansen att träffa investerare under Stockholm Cleantech Venture Day den 27 september i år. De tävlar dessutom om chansen att vinna 100 000 kronor. Temat för evenemanget är i år energi och vatten. Investerare från hela världen kommer att delta. Alla företag som arbetar med avancerad miljöteknik är inbjudna att anmäla sig. Efter en utsållning kommer de 20 företag som anses ha bäst möjligheter att utvecklas att bjudas in för att träffa investerare och erövra priset.

Det är femte gången som Stockholm Cleantech Venture Day arrangeras. En viktig del under evenemanget är att de deltagande företagen presenterar sig för investerare. Under dagen och kvällen kommer det också att finnas flera möjligheter till mer informella möten och diskussioner. Deltagarna får även höra presentationer av talare från olika delar av världen som berättar om möjligheterna för miljöteknikföretag. Dagen avslutas med galamiddag och utdelning av pris till det företag som en jury utser till "Cleantech Company of the Year". Erfarenheterna från tidigare evenemang säger att många av de företag som deltar hittar investerare.

Stockholm Cleantech Venture Day är ett led i ansträngningarna att utveckla företag som bygger på avancerad miljöteknik.

–Små företag som arbetar med cleantech är framtiden för Sverige, Europa och hela världen. De har två stora fördelar: De arbetar med ny teknik för att komma till rätta med miljöproblemen och de har potential att skapa tillväxt och sysselsättning, säger Magnus Rehn, business coach på STING, som är en av organisationerna som står bakom Stockholm Cleantech Venture Day.

–Små företag behöver oftast kapital för att kunna utvecklas till större exportföretag. Därför finns Stockholm Cleantech Venture Day. Här får nya företag möta kapitalstarka investerare, fortsätter Magnus Rehn.

Anmälan
Företag som vill deltaga anmäler sig på anmälningssidan.

Att vara med i evenemanget Stockholm Cleantech Venture Day, med galamiddag och prisutdelning, kostar 2 000 kr. Sista dag för anmälan är 15 augusti.  

Bakom Stockholm Cleantech Venture Day står STING (Stockholm Innovation & Growth AB) och Stockholm Cleantech.

Kontakt
Hanna Eriksson Lagerberg, Project manager, Stockholm Cleantech c/o IVL Svenska Miljöinstitutet AB, +46 (0) 8 598 563 60, hanna.erikssonlagerberg@ivl.se
Magnus Rehn, Business Coach, STING (Stockholm Innovation & Growth), +46 (0) 705 12 05 48, magnus.rehn@stockholminnovation.com

Mer information: www.stockholmcleantechventureday.com 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden