Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

MetaSolutions och Findwise skapar nästa generations sök- och informationslösningar

Då fler och fler sökningar idag är sökningar efter svar på specifika frågor blir det än mer viktigt för en organisation att göra sin data sökbar. Findwise och MetaSolutions kopplar enskilda termer för data till sökning och indexering för att erbjuda dramatiskt förbättrad sökbarhet, både inom en organisation och externt. Tillsammans gör de data, inte bara webbsidor, sökbara.

Samarbetet mellan MetaSolutions och Findwise skapar nästa generations sök- och informationslösningar. Med tio års erfarenhet, och över 250 kunder, har Findwise idag en ledande position inom sökdrivna lösningar. Tillsammans med MetaSolutions, som är ledande i att applicera länkad data- och terminologihantering för sök, kan nya extremt skalbara lösningar skapas. Applikationsområden finns inom e-handel, extern sökoptimering, intranätshantering och digital asset management.

– MetaSolutions lösningar för informationshantering, helt baserade på länkad data med terminologihantering, är en viktig komponent för oss. De passar väl ihop med vår produktplattform, Findwise i3, och ger oss möjlighet att bygga sökdrivna lösningar som tar hänsyn till kundernas interna och externa begreppsvärldar, säger Bengt Rodung, grundare av Findwise.

Tillsammans adresserar Findwise och MetaSolutions den nordiska marknaden. Med hjälp av Findwise i3, Findwise produktplattform för sökdriva lösningar, och EntryScape, MetaSolutions plattform för länkad data, kan kundanpassade lösningar och leverans erbjudas snabbt och effektivt.

– Findwise gedigna erfarenhet och bredd inom sök kommer direkt kunna omsätta de värden vi erbjuder. Tillsammans skapar vi nästa generations söklösningar. Vi är mycket glada över att etablera detta samarbete och bearbetar nu konkreta möjligheter i flera olika branscher, säger Eric Hjelmestam, VD för MetaSolutions.

Kontakt
Bengt Rodung, grundare Findwise AB, 073-066 71 40, bengt.rodung@findwise.com
Eric Hjelmestam, VD MetaSolutions AB, 070-721 34 49, eric@metasolutions.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om MetaSolutions 
MetaSolutions utvecklar och säljer innovativa lösningar för avancerad informationshantering baserade på den senaste webbarkitekturen och länkad data-teknologi. Kunderna finns både i privat och offentlig sektor. MetaSolutions grundades 2011 som en spin-off från forskning på KTH och Uppsala Universitet. Mer information: www.metasolutions.se

Om Findwise
Findwise är ett prisbelönt och växande IT-företag med konsulter i Sverige, Danmark, Norge och Polen. Företaget grundades 2005 av ett antal experter inom ”enterprise search”. Findwise hjälper sina kunder att skapa sökdrivna ”findability”-lösningar för intranät, webb, e-handel och applikationer. Som plattformsoberoende erbjuder Findwise expertis, kunskap och erfarenhet av ledande teknologier inom sök. Mer information: www.findwise.com

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden