Gå direkt till innehåll
Medtechbolaget Meloq tar in 4 MSEK för mätinstrument av kroppsvinklar

Pressmeddelande -

Medtechbolaget Meloq tar in 4 MSEK för mätinstrument av kroppsvinklar

Meloqs första produkt, EasyAngle är ett digitalt instrument som tillåter fysioterapeuter att mäta vinklar i kroppens alla leder, något som idag kräver flera olika typer av verktyg för att göra. Meloq tar nu in 4 miljoner kronor bland annat för att expandera utanför Norden till Europa och USA.

EasyAngle är en digital medicinskteknisk produkt som ersätter alla andra mätinstrument, som t ex goniometern och myrinmätaren, som var för sig mäter olika vinklar. Den gör så kallad rörelsemätning både enklare och mer noggrann, och digitalisering gör att man slipper anteckna mätresultaten med papper och penna.

– Det fysioterapeuter uppskattar mest är att de nu på ett enkelt och objektivt sätt kan bedöma status och följa rehabiliteringsprogressen, och samtidigt med ett kvantitativt mått kan visa patienterna att det går framåt. Detta är viktig för patienternas motivation och leder till att de i högre utsträckning fullföljer sitt rehab-program, vilket påverkar behandlingsresultatet, säger Rui Chen, medgrundare och VD på Meloq.

Nu har Meloq i en nyemission, som övertecknades med 30 procent, tagit in 3,3 miljoner kronor från sex privata investerare och Propel Capital III. I samband med emissionen har Meloq även fått finansiering från ett EU-program och Vinnova på sammanlagt 0,7 miljoner kronor. Under 2017 ska produkten lanseras i Danmark, Frankrike, Tyskland och England.

– Vi ser en mycket stor potential för EasyAngle. Vi lanserade i Norden i slutet av förra året och har hittills sålt 350 enheter. Vi går nu in i en ny fas och kan fokusera på att lansera EasyAngle i Europa och Amerika, samtidigt som vi får resurser att fortsätta utvecklingen, säger Rui Chen.

Kontakt
Lars Franzén, lars.franzen@meloq.se, 070-214 88 41

Demo video: www.youtube.com/watch?v=dsfLLOLvHsQ
Mer information: www.meloq.eu, www.easyangle.eu

Ämnen


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. STING har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla STING-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1200 jobb. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden