Gå direkt till innehåll
Martin Hauge, Venture Partner på Creandum, blir ny delägare och ordförande i e-hälsoföretaget Aifloo

Pressmeddelande -

Martin Hauge, Venture Partner på Creandum, blir ny delägare och ordförande i e-hälsoföretaget Aifloo

Martin Hauge blir ny partner i Aifloo, ett nystartat e-hälsoföretag som utvecklar intelligenta lösningar för ett tryggare boende för äldre och handikappade. Han går både in som ny delägare och ordförande i styrelsen. Sedan 2004 har Martin varit General Partner på Creandum, ett av Skandinaviens ledande riskkapitalbolag. Creandum är välkänt för sina investeringar i företag som Spotify, iZettle och Vivino.

Aifloo Smart Care är den nya generationens hemvårds- och trygghetssystem för äldre och personer med funktionsnedsättning. Aifloo gör avancerade beteendeanalyser och larmar Larmtjänst och/eller anhörig, automatiskt via smartphone när individen behöver hjälp. Det ger förutsättningar för att äldre ska känna större trygghet i sitt boende.

− Aifloo är ett nytt och mycket intressant högteknologiskt företag, säger Martin Hauge. Timingen är A och O för nystartade företag och nu är tiden inne för den intelligenta hemvården. Vi står inför enorma demografiska förändringar och jag tror alla är intresserade av att förbättra situationen och hemmiljön för våra föräldrar och mor- och farföräldrar.

− Med Martin i företaget får vi inte bara insikt i investerarens synsätt; han har dessutom en mycket bra förståelse för vad som skapar kundvärde. Vi tycker Martin är den perfekte ordföranden för Aifloo, säger Michael Collaros, vd och medgrundare av Aifloo. Det är fantastiskt att ha en så erfaren person som Martin som delar vår vision och ser potentialen och värdet av artificiell intelligens och ”big data” inom hälsovården.

Aifloo utvecklar avancerad självlärande artificiell intelligens för sakernas internet, IoT. Den artificiella intelligensen är inspirerad av neurovetenskap och biologiska processer. Aifloos mål är att tillhandahålla självlärande artificiell intelligens som underlättar och ökar livskvaliteten för slutkonsumenterna. Resultatet är avancerade analys- och beteendemodeller.

Aifloo är baserat i Stockholm. Företaget blev antaget till STINGs inkubator 1 juni 2015. STING (Stockholm Innovation & Growth) blev nyligen utsett till en av de 5 bästa universitets-inkubatorerna i världen.

Kontakt
Michael Collaros, VD, Aifloo, 070-845 23 34, michael@aifloo.com
Webb: www.aifloo.com
LinkedIn: www.linkedin.com/company/aifloo-ab
Facebook: www.facebook.com/aifloo
Twitter: @aifloo

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden