Gå direkt till innehåll
Ljusteknikbolaget Light Flex tar in finansiering från erfarna entreprenörer

Pressmeddelande -

Ljusteknikbolaget Light Flex tar in finansiering från erfarna entreprenörer

Entreprenörerna Richard Båge, känd från Draknästet och grundare av Mediaplanet, och Rustan Pandy, grundare av Mediaplanet och styrelseordförande i Storytel, investerar i Stockholmsbaserade STING-bolaget Light Flex Technology som får kläder att lysa i mörkret. 

Genom att integrera intelligent ljus i kläder och hjälmar vill Light Flex Technology få individer och vägarbetare att känna sig tryggare när de rör sig i trafiken under mörkrets intåg. Motionärer, till exempel, kan med den nya tekniken upptäckas tidigare på en kurvig väg. Investeringen ska främst gå till fortsatt produktutveckling och till att etablera storskalig produktion och utveckla kundsamarbeten. 

Affärsidén bygger på en intelligent ljusteknik som kan integreras i kläder och andra produkter. Till skillnad från en reflex kan nu vägarbetare och andra nattarbetare lysa upp utan att det finns en tredje ljuskälla, dvs. synas genom aktivt, intelligent ljus istället för passivt. Tekniken är patenterad och kan lätt anpassas till olika behov.

– Vi är jätteglada över att förutom pengar få in ett fint nätverk och djup strategisk kunskap. Richard och Rustan är bra entreprenörer med enorm erfarenhet av att bygga och växa bolag och de är dessutom roliga människor att ha med sig, säger Victoria Bäcksin, VD på Light Flex.

– Light Flex är ett bolag i tiden, vi tror stenhårt på att bolagets unika avancerade ljusteknik kommer vara en standard inom allt från arbetskläder till textiler för aktiva människor, vi ser fram emot denna resa tillsammans med entreprenörerna, säger Richard Båge, investerare i Light Flex.

Light Flex har redan globala kunder som till exempel POC, som de vann priset ”Outside Gear of the Show” med i Las Vegas på InterBike-mässan i oktober 2015.

Kontakt
Victoria Bäcksin, VD, Light Flex Sweden AB,+34 (629) 574 740, victoria@lightflextechnology.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden