Gå direkt till innehåll
Livsstilsföretaget Sudio tar in 1,5 MSEK för internationell expansion

Pressmeddelande -

Livsstilsföretaget Sudio tar in 1,5 MSEK för internationell expansion

Det svenska hörlursföretaget Sudio tar in 1,5 miljoner kronor från Bronx Invest och befintliga aktieägare. Bolaget ska nu vässa marknadsföringen mot den asiatiska marknaden, utveckla nya produkter och expandera sina distributionskanaler.

Investeringsprocessen började på STING Demo Day i januari i år, då Sudio och sju andra internetbolag tog examen från affärsinkubatorn STINGs acceleratorprogram. Sudios grundare Johan Gawell, Carl Sundqvist och Jonas Wistrand imponerade på Bronx Invests investerare Martin Cullberg när de presenterade Sudios koncept inför en publik av 100 investerare, industriprofiler och journalister.

– Vi tror att Sudios eleganta sätt att se på hörlursmarknaden är ”spot on”. Deras starka team har bevisat sitt koncept mot distributörer och konsumenter i Asien, och vi ser nu fram emot att Sudio expanderar till andra länder, säger Martin Cullberg på Bronx Invest AB.

Bronx Invest har betydande kompetens och ett brett kontaktnät inom detaljhandeln, och har tidigare investerat i tre andra startupbolag.

Sudios två hörlurslinjer, KLANG och TVÅ, är idag slutsålda på 10 marknader. Produkterna distribueras över hela Europa, där några av de nya marknaderna är Schweiz och Ryssland, samt Asien. Teamet har nu utökats med två talanger som kommer att fokusera på marknadsföring mot Asien, medan grundarna fokuserar på den europeiska marknaden, utveckling av nya produkter och att utöka distributionskanalerna.

– Det är oerhört roligt att se att vårt eleganta livsstilskoncept tas emot väl både av distributörer och konsumenter. Nu ska vi fokusera på att växa snabbt under de kommande åren, säger Johan Gawell, medgrundare och VD på Sudio.

Kontakt
Johan Gawell, VD och medgrundare Sudio, johan@sudio.se, 070-440 03 33

Om Sudio
Sudio gör eleganta hörlurar med svensk design. De tre grundarna Johan, Carl och Jonas ville skapa en helt annorlunda hörlur än dagens hiphop- och streetinspirerade lurar, som erbjuder en överlägsen produkt och där konsumenten inte bara betalar för varumärket. De har tagit inspiration från livsstilsmärken som Ralph Lauren och GANT, och resultatet blev Sudio.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden