Gå direkt till innehåll
Lista: De sex nya bolagen i Sting Incubate

Pressmeddelande -

Lista: De sex nya bolagen i Sting Incubate

Sting välkomnar idag sex nya startups till programmet Sting Incubate. Bolagen som har blivit utvalda erbjuder tjänster inom till exempel logistikoptimering, digitala projekt- och kvalitetssäkringsverktyg, spel samt e-hälsa.

– Intresset för att komma med i Sting är stort. Med de sex nya bolagen i denna omgång har vi i år tagit in 17 nya startups i Stings Incubate program, och 33 bolag totalt i Sting. Det är rekord sedan starten 2002. Av de sex bolagen kommer tre – Cling, Nordic Weld Assist och Airmee – från KTH Innovations förinkubator, som vi har ett nära samarbete med, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting.

Bolagen erbjuds 6 till 18 månaders skräddarsydd coachning och har möjlighet att få 300 000 kronor av Propel Capital, investeringsföretaget som enbart investerar i Sting-bolag. Nytt för hösten är att bolagen även får tillgång till 30 timmar som de kan använda till att köpa experthjälp som erbjuds av externa specialister kopplade till Sting, inom områden som t ex SEO/SEM, UX, juridik och konverteringsoptimering.

Ett av de nya bolagen är Cling, som under sommaren lanserade en tjänst som gör det enkelt för hantverkare skriva offerter och avtal.

- Vi ser en stor efterfrågan på vår tjänst. Sedan lanseringen i slutet av juli har vi redan fått över 100 kunder som skickar sina offerter och avtal genom tjänsten, allt från små bolag med en anställd till större företag med över 50 anställda. Nu är vi redo att gasa och ser fram emot kvalificerad sparring från Sting-teamet, säger Oskar Andersson, medgrundare av Cling.

Stings stöd för startups omfattar, förutom individuell coachning och möjlighet till investering från Propel Capital, bland annat access till Stings egen rekryteringstjänst för startups, plats på SUP46, THINGS eller H2, och tillgång till Stings breda internationella nätverk av investerare, affärskontakter och experter.

Sedan starten 2002 har Sting coachat över 200 startups. Bland Sting Incubate-bolagen finns Yubico, Videoplaza, Volumental, Watty, Barnabys, Bioservo och MIND Music Labs.

Här är de sex nya Sting Incubate-bolagen:

Airmee förändrar hur varor transporteras i städer genom att göra ”samma dag-” och expressleveranser inom 1-2h tillgängliga och prisvärda för alla. Företagets forskningsbaserade teknologi optimerar logistikflöden i realtid vilket maximerar logistikleverantörers kapacitet samt reducerar kostnad och trafik i städer. Företag, butiker och e-handlare kan via Airmee:s API erbjuda snabbare och bekvämare leveranstjänster och leverera från butik inom minuter. www.airmee.com

Cling är ett projektverktyg som förenklar hantverkarnas administration från första kundkontakt till betalning. Med hjälp av Cling kan hantverkare skapa offerter från tydliga mallar och skicka avtal som kunden signerar med BankID. Idén är att göra det enkelt att få rätt underlag på plats, för att hantverkare inte ska hamna i onödigt strul med sina kunder. cling.se

HealthiHabits är en digital tjänst som hjälper människor med kroniska sjukdomar. I en tid då läkare och sjuksköterskor inte har tillräckligt med tid för att stödja enskilda patienter erbjuder HealthiHabits personlig information och kontinuerligt stöd via en digital tjänst och ett personligt virtuellt mentornätverk av personer som har samma sjukdom och hälsoutmaningar. www.healthihabits.com

Need Insights är ett nyskapande market research-bolag med spetskompetens inom eye tracking-data och mätning av folkströmmar i fysiska miljöer. Med den senaste tekniken och intelligenta analysplattformar hjälper Need Insights företag att förstå sina kunder på ett helt nytt sätt och skapa kommunikation som verkligen gör skillnad. needinsights.com

Nordic Welding Engineering har utvecklat en metod för kvalitetssäkring av svetsade konstruktioner. Majoriteten av de produkter som svetsas är ca 20-40% tyngre än nödvändigt då det saknas tillförlitliga metoder för kvalitetssäkring av svetsade komponenter med höghållfast stål. Genom implementering av metoden i tillverkande industri kan produktiviteten öka med upp till 50 %, produktionskostnaderna reduceras och komponentvikten optimeras ytterligare.

Valiant Game Studio är en nystartad indiestudio som siktar på att göra rollspel med fokus på sociala aspekter. Berättandet står i centrum, och spelen kommer ge spelarna nya sätt att se på världen omkring dem.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Presskontakt

Julia Hallin

Julia Hallin

Presskontakt Head of Marketing Communications 0766450937

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting, utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021, hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika internationella tillväxtföretag med affärsutvecklingsstöd, rekrytering, finansiering och nätverk i världsklass. Sting har hjälpt mer än 340 startups sedan 2002, varav 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans omsätter alla Sting-bolag mer än 3,6 miljarder kronor och de har skapat över 3300 jobb. Stingbolagen har tillsammans attraherat mer än 7,5 miljarder i privat kapital.

Sting är också en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Stingalumner inkluderar bland annat: Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummeroch Mindmore.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm