Gå direkt till innehåll
Kompetensdejting på Alla hjärtans dag

Pressmeddelande -

Kompetensdejting på Alla hjärtans dag

Den 14 februari arrangerar STING, Venture Cup Öst, CONNECT Östra Sverige och SSES för tredje året i rad kompetensdejting för att främja företagandet i Stockholmsregionen. 25 startups har valts ut som får presentera sitt kompetensbehov för personer med erfarenhet inom bland annat styrelsearbete, affärsutveckling och entreprenörskap.

De 25 utvalda bolagen kommer att få pitcha från scenen och därefter följer matchmaking och mingel mellan bolag som söker kompetens och personer som har specifik kompetens att erbjuda.  Dessutom medverkar Stefan Ytterborn, VD och grundare av sportskyddsföretaget POC, som inspirationstalare om vikten av att hitta rätt medarbetare och bygga ett vinnande team. Drygt 130 personer är anmälda och eventet är fullsatt.

"Teamet är helt klart avgörande för att bygga framgångsrika företag och det krävs ofta både tid och pengar för att hitta rätt kompetens. De resurserna har sällan nystartade företag. Genom att sammanföra deltagare från våra respektive nätverk underlättar vi för både bolag och personer att finna varandra. Förra året var det exempelvis ett startup som hittade hela sin styrelse på eventet. I år tror vi på fler lyckade matchningar", säger Maria Nisson som är ansvarig för STINGs rekryteringsservice STING Search for Talents.

Kontakt:
Maria Nilsson, STING Search for Talents: 070-836 22 31, maria.nilsson@stockholminnovation.com

Listan på utvalda startups:
Account Factory
Berries by Astrid
Brighter
Cortus
Creality
DEFLAMO
Elodie Details
Fast Service
Forsslund Systems
Gruppi
HiNation
HushTurb
Ideometrics
Kolormondo
Medicinera.se - Scandinavian Outcomes
Morena of Sweden
Scint-X
Serendipity Innovations
SkrivaPå
Studentresurs
Sunpocket
Sustainergies
WAFFEL
Vocab

Datum och Tid: 14 feb. klockan 16:00 - 19:00
Plats:
PwC, Torsgatan 21

Program
16:00: Välkommen
16:10: Inspirationstalare: Stefan Ytterborn, VD och grundare, POC
16:30: Speedpitchar: medverkande bolag presenterar sitt företag/affärsidé och vilken specifik kompetens de söker (1 minut per bolag)
17:00-19:00: Matchmaking & mingel mellan bolag som söker kompetens och personer som har specifik kompetens att erbjuda

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om arrangörerna
Affärsinkubatorn STING stödjer entreprenörer för att de snabbare ska lyckas bygga internationella tillväxtföretag. Hos STING återfinns ett antal av Sveriges mest lovande unga teknikföretag inom områdena informations- och kommunikationsteknologier, miljöteknik, Internet/media och medicinsk teknik. www.stockholminnovation.com

CONNECT Östra Sverige är en ideell förening som stimulerar utvecklingen av tillväxtföretag genom att sammanföra entreprenörer med kompetens och kapital. Hos CONNECT får entreprenörer träffa experter från näringslivet, som lotsar entreprenörer att hitta rätt fokus och paketera sina idéer inför mötet med övriga intressenter. CONNECT finansieras i näringslivet och processen är kostnadsfri för entreprenörer.  www.connectost.se

Stockholm School of Entrepreneurship (SSES): Genom att sammanföra fem av stockholmsregionens främsta akademiska institutioner i ett unikt partnerskap fungerar SSES som en katalysator för kreativitet, innovationer, samarbete och kunskapsutbyte. SSES erbjuder studenter på alla fem universitet fristående högskolekurser i praktiskt entreprenörskap samt ett stort utbud av seminarier och events.www.sses.se

Venture Cup är en organisation som stimulerar till bildandet av innovativa företag med hållbar tillväxtpotential samt ökad kunskap om och intresse för entreprenörskap i Sverige. Med en kostnadsfri affärsplanstävling som bas erbjuder Venture Cup omfattande feedback på deltagarnas affärsidéer, en anpassad utbildningsserie, workshops och professionellt handledarstöd. Dessutom blir deltagarna en del av ett affärsnätverk som bl.a. inkluderar finansiärer, erfarna entreprenörer och affärsutvecklare. www.venturecup.se/ost

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden