Gå direkt till innehåll
​Klarna-grundare investerar i ny digital mötesplats för rådgivning

Pressmeddelande -

​Klarna-grundare investerar i ny digital mötesplats för rådgivning

Andelen fall med psykisk ohälsa ökar för tredje året i rad hos Försäkringskassan. Rådgivningstjänsten Competencer hjälper individer att lättare komma i kontakt med professionella rådgivare och få stöd − oavsett var man befinner sig. Idag lanserar bolaget sin digitala mötesplats och tar samtidigt in en investering från bland annat Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna.

Andelen fall med psykisk ohälsa ökar för tredje året i rad och står för 40 procent av alla sjukfall, enligt färska siffror från Försäkringskassan från april i år. Den vanligaste diagnosen är akut stressreaktion. Genom Competencer kan individer nu enkelt komma i kontakt med professionella rådgivare och få stöd tidigt, innan man hamnar i ett sjuktillstånd. Klarna-grundaren Niklas Adalberth har tillsammans med bland andra Stockholms Affärsänglar gått in med 1 miljon kronor, för att öka tillväxten av det unga startupbolaget.

− Modellen är skalbar och vi ser potential både internationellt och inom andra vertikaler. Vi fokuserar på Sverige nu, men visionen är att man på sikt ska kunna träffa en affärscoach från New York, prata med en psykolog hemma från soffan och få råd gällande glutenintolerans av en kostrådgivare när man ligger i hängmattan på landet, säger Janna Jarlman, medgrundare av Competencer.

Competencer, som var med i andra omgången av STINGs acceleratorprogram STING Accelerate (då STING FastForward), erbjuder en samlad digital plattform som gör det enklare för individer att få rådgivning inom hälsa, livsstil och personlig utveckling online. Klienten kan jämföra olika profiler för att lättare hitta en person som man har förtroende för, samt boka ett möte närhelst det passar. Tillgänglighet är ett ledord för Competencer; att man inte ska behöva resa till ett möte eller sitta i väntrum, utan att man ska kunna få hjälp hemifrån eller från jobbet.

− Jag hade svårt att hitta en kompetent karriärcoach. Jag ville inte fråga kollegor om tips och när jag googlade var det svårt att jämföra olika coacher. Dessutom reste jag mycket i jobbet och hade svårt att boka upp ett möte hemma i Stockholm. Hade jag kunnat träffas digitalt hade det gjort saker och ting mycket enklare, säger Tove Toll, medgrundare av Competencer.

Redan från början var idén att inte bara erbjuda en sökfunktion, utan även erbjuda ett professionellt digitalt mötesrum, samt göra det enklare och säkrare att köpa rådgivningstjänster online. Med live video i webbläsaren gör Competencer det möjligt att samla interaktionen på ett ställe, och få en komplett översikt över anteckningar, delade dokument, mötesinformation och betalning.

Så här fungerar Competencer

  • Klienten kan läsa om olika rådgivare och välja den som verkar passa bäst
  • Klienten bokar ett möte i webbläsaren och väljer en passande tid i kalendern
  • Rådgivaren bekräftar mötet, och 24 timmar innan mötet dras pengarna från klientens konto
  • När det är dags för mötet loggar både klient och rådgivare in och har ett möte via videolänk direkt i webbläsaren.

Om Competencer
Competencer är ett nytt svenskt företag som erbjuder en komplett plattform där klienter kan hitta och träffa rådgivare som psykologer, terapeuter och coacher inom hälsa, livsstil och personlig utveckling. Genom att göra det enkelt att ha ett digitalt möte via videolänk gör Competencer det flexibelt och säkert att få hjälp och stöd av olika typer av rådgivare. Tjänsten lanseras i juni 2015 och startades av Tove Toll, Janna Jarlman och Solen Oliviéro-Naturel.

Kontakt
Janna Jarlman, medgrundare, Competencer
0732- 48 88 77, janna@competencer.com
www.competencer.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden