Gå direkt till innehåll
Karriärplattformen UNjobfinder tar in 2,5 MSEK från välkända investerare

Pressmeddelande -

Karriärplattformen UNjobfinder tar in 2,5 MSEK från välkända investerare

UNjobfinder.org, en karriärplattform för internationella utvecklingssektorn, har idag användare i över 200 länder och 220 000 följare i sociala medier. Plattformen gör det möjligt att söka lediga tjänster hos hundratals internationella utvecklingsorganisationer och förenklar matchningsprocessen mellan arbetsgivare och jobbsökare. Via UNjobfinder får arbestsgivarna en möjlighet att nå ut till och stärka sitt varumärke mot rätt kandidater över hela världen.

– Det är så otroligt många runt om i världen som är intresserade av att arbeta internationellt för organisationer såsom FN, Världsbanken och andra stora uvecklingsorganisationer. Med vår tjänst öppnar vi upp och gör en byråkratisk och svårförståelig bransch både åtkomlig och förståelig vilket är väldigt uppskattat av våra användare, säger Magnus Bucht, medgrundare och VD på UNjobfinder.

För att kunna öka tillväxten tar nu UNjobfinder in närmare 2,5 miljoner kronor från en grupp väletablerade affärsänglar. Bland finansiärerna finns Lars Lindgren, grundare av Svenska Riskkapitalföreningen och som har investerat i över 50 bolag, och Fredrik Månsson, grundare av Emric och huvudägare i Hyper Island, som går in i bolaget tillsammans med sin syster Helena Herlogsson, tidigare vice VD för Ernst & Young.

– Jag är mycket imponerad av hur snabbt UNjobfinder vuxit sedan starten – redan nu har man över 200 000 unika användare per månad. Bolaget har en enorm potential att skala upp och bygga den ledande karriärplattformen inom en global nisch där det finns ett tydligt behov hos både jobbsökare och rekryterande organisationer, säger Lars Lindgren.

UNjobfinders team består idag av sex medarbetare som sitter i Stockholm på startup-hubben SUP46, i Umeå och New York. Bolaget var under hösten 2015 med i STINGs acceleratorprogram. Med nytt kapital och stärkt kompetens kommer nu UNjobfinder att fokusera på att öka tillväxttakten genom att fortsätta utveckla tjänsten samt att bygga vår sälj- och marknadsorganisation.

Kontakt
Magnus Bucht, Medgrundare och VD på UNjobfinder, 073-707 85 42, magnus@unjobfinder.org

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden