Gå direkt till innehåll
​Karma tar in 2 miljoner från Propel Capital-investerare med flera

Pressmeddelande -

​Karma tar in 2 miljoner från Propel Capital-investerare med flera

STING-bolaget Karma tar in sin första såddfinansiering på 2 miljoner kronor av Propel-investerarna Lars Lindgren och Magnus Bergman, DHS Venture Partners och affärsänglarna Daniel Laurén, Mattias Miksche och Daniel Frodin. Karma är ett av internetbolagen i höstens omgång av acceleratorprogrammet STING Accelerate, och har utvecklat en ny svensk shoppingtjänst som fokuserar på att ge personliga rabatterbjudanden till användarna.

Karmas grundare Hjalmar Ståhlberg Nordegren, Elsa Bernadotte, Ludvig Berling och Mattis Larsson träffade Lars Lindgren och Magnus Bergman genom Propel Capital tidigare i år. Propel Capital är STINGs investeringsbolag som investerar 300 000 kronor i varje bolag som antas till STING Accelerate. DHS Venture Partners, en nybildad investeringsfond kopplad till Handelshögskolan i Stockholm, gör sin första investering i och med Karma.

– Det känns oerhört kul att investeringsrundan stängdes snabbt, men än viktigare för oss är att vi får med oss så erfarna och kompetenta investerare som kan hjälpa oss på vår resa, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och grundare av Karma.

Karma ger personliga rabatterbjudanden till sina användare, där tjänsten bygger på att användarna själva lägger in erbjudanden. Bredden på erbjudanden – från rabatter på lokala caféer till nationella gymkedjor och varuhus – ihopkopplat med platstjänster gör att Karma sedan kan anpassa erbjudanden till användarna baserat på tidigare köp och var användaren befinner sig.

– Till skillnad från våra konkurrenter kan vi erbjuda våra kunder både marknadsföring och analys av deras kunders shoppingbeteende. Det har fram till nu varit både svårt och dyrt för handlarna att mäta emotionell lojalitet men vi gör det enkelt och billigt, säger Elsa Bernadotte, ekonomiansvarig och grundare.

Propel Capital är STINGs investeringsbolag som investerar 300 000 kronor i varje bolag som antas till STING Accelerate. Idag består Propel Capital II av 18 välrenommerade affärsänglar, bland dem Lars Lindgren, Magnus Bergman, Ludvig Linge, Erik Byrenius och Carl Palmstierna.

– Genom Propel Capital kopplar vi ihop våra entreprenörer med kvalificerade affärsänglar för smart kapital, och skapar möjligheter för affärsänglarna att investera mer kapital genom egna direktinvesteringar i de bolag de så önskar. Det har skett tidigare i år, till exempel med Sudio, och Ludvig Linge som investerat i EdQu. Karma är nu ytterligare ett bevis på att Propel Capital fyller sin funktion, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING.

Om Karma
Karma grundades 2015 och är en shoppingplattform som på ett kul sätt gör att användare kan hitta och dela bra erbjudanden. Genom att tjänstens användare bidrar med innehållet i appen kan Karma samla in den data som företag behöver för att locka till sig, engagera samt återfå kunder, vilket tidigare bara var möjligt för större företag. Karma är intelligent och lär sig användarens shoppingmönster, vilket gör att vi kan ge erbjudanden som passar användaren baserat på tid, plats och relevans.

Mer information
Hjalmar Ståhlberg Nordegren, hjalmar@karma.ly, 072-202 02 30

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STING hjälper talangfulla personer att omvandla sina idéer till framgångsrika företag. Stödet vi erbjuder omfattar kvalificerad coachning i affärsutveckling, ett affärsängelnätverk och en riskkapitalfond, en rekryteringstjänst, och ett internationellt nätverk av investerare, affärskontakter och experter. Vi bidrar till Sveriges framtida teknikföretags framgångar genom att hjälpa dem att växa och konkurrera internationellt, och generera exportintäkter till Stockholm. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden