Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kända affärsänglar och STING ger entreprenörer flygande start

STING har etablerat ett nytt investeringsbolag, SPARK, som från och med hösten 2014 erbjuder alla bolag som antas till acceleratorprogrammet STING FastForward en investering på 250 000 kronor. Riskkapitalet kommer från ett 20-tal välrenommerade affärsänglar som går samman för att investera i nystartade internet/mediebolag.

Genom bildandet av SPARK blir STING den enda acceleratorn i Norden som, likt Y Combinator i USA, investerar i bolag som blir antagna till acceleratorn. Det är en metod som använts länge och varit framgångsrik i USA och som STING nu vill testa i Sverige.

Utöver de 250 000 kronorna får bolagen i FastForward-programmet tillgång till det 20-tal mycket kvalificerade affärsänglar som investerat i SPARK. Affärsänglarna får möjligheten att träffa bolagen före andra investerare och kan lära känna dem direkt vid programstarten i lokalerna på SUP46 i centrala Stockholm.

Några av de affärsänglar som investerat i SPARK är:

  • Kristofer Arwin, grundare av Pricerunner;
  • Hampus Jakobsson, medgrundare av TAT;
  • Magnus Bergman, investerare i Prezi och Truecaller;
  • Erik Byrenius, grundare av OnlinePizza.se;
  • Daniel Laurén, grundare av Priming Ventures;
  • Carl Palmstierna, en av Sveriges mest aktiva affärsänglar

− Vi vet att entreprenörer som kommit en bit på väg, men som ännu inte har en färdig produkt eller tjänst att visa upp, ofta har svårt att hitta kompetent kapital. Vi vill inte att de företag som vi arbetar med ska ägna all sin tid åt att söka pengar − de ska utveckla sin affär. Därför har vi tagit initiativet till SPARK, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

SPARK kan även investera i andra utvalda STING-bolag inom internet/media/ICT och planerar att totalt investera i 15-20 lovande startups under den 12-månadersperiod som SPARK ska investera.

− Investeringen från SPARK hjälper startups att fokusera på verksamheten i stället för att jaga kapital. Den möjligheten är något jag vill bidra till och ge bolagen de bästa förutsättningarna för att lyckas, och därför har jag investerat i SPARK, säger Erik Byrenius, grundare av OnlinePizza.se.

Affärsänglarna i SPARK är själva entreprenörer med kompetens inom internet/media. Änglarna kan göra egna direktinvesteringar och engagera sig djupare i de bolag där de kan göra skillnad, både genom sin egen kompetens och via sitt nätverk.

Mer information om STING FastForward: www.stockholminnovation.com/?p=2509  

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden