Gå direkt till innehåll
Israelisk riskkapitalist och superentreprenör medverkar på STING Day

Pressmeddelande -

Israelisk riskkapitalist och superentreprenör medverkar på STING Day

För tredje året i rad arrangerar STING (Stockholm Innovation & Growth) STING Day, ett networkingevent där innovatörer och entreprenörer från mer än 60 startups och expansionsbolag, över 70 investerare samt nyckelpersoner inom forskning och industri, möts för att nå produktiva samarbeten och skapa långsiktiga affärsrelationer. En rad spännande talare från hela världen kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper, bland andra den världsberömda israeliska riskkapitalisten och entreprenören Dr. Erel Margalit.

”Israel och Sverige ligger båda i framkant gällande teknikutveckling och forskning. Våra länder har mycket gemensamt och jag ser goda förutsättningar för samarbete och framtida investeringar”, säger Dr. Erel Margalit, grundare och ordförande i JVP, Jerusalem Venture Partners.

Dr. Margalit har av Forbes utsetts till en av världens mest inflytelserika riskkapitalister utanför USA, och till Israels mest framgångsrika riskkapitalist av The Marker Magazine. Vidare har han bland annat förvandlat det svenska mjukvaruföretaget QlikTech från ett småskaligt företag till ett Nasdaq-noterat bolag värderat till över 12 miljarder kronor.

”Det är otroligt spännande och inspirerande att Dr. Erel Margalit har valt att delta på STING Day. Israel och Sverige är två länder som står inför liknande utmaningar och möjligheter, med en liten hemmamarknad och nystartade företag som snabbt måste internationalisera sig för att kunna försvara sin ställning i den globala konkurrensen”, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING.

Den 3 maj firar STING även 10-års-jubileum med fest och galamiddag på Berns för specialinbjudna gäster och företag. Under kvällen kommer bland annat STINGs ”Star of the Decade” att utses. Priset går till ett bolag som bevisat sin styrka och potentiella varaktighet på den internationella marknaden.

Mer information
www.stingday.se

Kontakt
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Presskontakt och anmälan
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden