Gå direkt till innehåll
Innovativ grafisk tjänst utsedd till Bästa startup

Pressmeddelande -

Innovativ grafisk tjänst utsedd till Bästa startup

Vid gårdagens finalavslutning av STING och KTH Innovations entreprenörsprogram Startup utsågs IT-bolaget Geveo till ”Bästa startup” och belönades med 10 000 kr. Nu vill de skala upp och siktar på att om några år finnas i tio länder.

Femton bolag examinerades igår från Startup, ett träningsprogram för entreprenörer i regi av STING och KTH Innovation. I tuff konkurrens utsågs IT-bolaget Geveo till ”Bästa startup”. Grundarna Joakim Thornberg och Jens Eriksberger belönades med 10 000 kronor för sin tjänst Controlprint, som säkerställer att företag och myndigheter använder sin grafiska profil på rätt sätt. Eller som Geveo själva uttrycker det: ”Du har en vacker profil – var rädd om den”.

Tjänsten Controlprint består av redigeringsbara trycksaksmallar med bild- och textfält som i förväg är formaterade med rätt typsnitt, färg, storlek och radavstånd. På så sätt kan man säkerställa att organisationens kommunikation sker enligt den grafiska profil man ofta investerat stora resurser i att ta fram.

– Att vi skulle vinna var otroligt oväntat, det är många här på programmet som har riktigt häftiga affärsidéer! Det har verkligen varit inspirerande att delta i utbildingen. Det har gett oss både konkreta verktyg och en god inblick i vilka steg man behöver ta för att starta ett internationellt gångbart bolag, säger Joakim Thornberg på Geveo.

Nu söker Geveo kapital för att kunna rekrytera en säljorganisation och börja bearbeta nya marknader. Om fem år hoppas de finnas i ett tiotal länder.

I juryn för ”Bästa startup” sitter bland andra Johan Englund, investeringsansvarig på Industrifonden; Gisela Sitbon, affärsutvecklare; och Xavier Aubry, medgrundare av Appear Networks. Juryns motivering lyder:

"Med en snygg, effektiv och tydlig presentation fångar Geveo omedelbart intresse. Geveos webbaserade tjänst Controlprint erbjuder en perfekt nischad lösning på ett stort och växande problem. Med en attraktiv och skalbar affärsmodell, och många möjligheter till breddning och utveckling, har Geveos starka team goda möjligheter att bygga ett framgångsrikt företag."

Startup är ett praktiskt träningsprogram för den som har en innovativ affärsidé och vänder sig till en stor internationell marknad. Bland 50 sökande valdes 15 bolag ut till årets omgång. De har under 10 veckor drillats inom affärskritiska områden såsom affärsmodeller, försäljningsstrategier, internationalisering och finansiering.

– Under kursens gång har de här entreprenörerna lärt sig mycket, men framförallt att tro på sig själva. Det är mycket man måste kunna som entreprenör, men det är inte rocket science. Genom Startup-programmet vill vi få folk att våga satsa på sin idé, säger Raoul Stubbe, affärscoach på STING och programansvarig för Startup.

Nästa omgång av programmet startar hösten 2012, då i reviderad form och med flera internationella samarbeten.

Kontakt
Joakim Thornberg, Geveo, 08-410 224 03, joakim@geveo.se
Raoul Stubbe, affärscoach STING och programansvarig Startup, 070-655 27 74, raoul.stubbe@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Geveo
Geveo AB är ett programutvecklande företag med inriktning mot webbapplikationer och mobila enheter. Vi erbjuder färdiga branschlösningar för företag inom media, print, market research, utbildning och IT. Vår flaggskeppsprodukt Controlprint är ett grafiskt mall och web-to-print system för organisationer med behov av mallstyrd trycksaks- och PDF-produktion. Mer information: www.geveo.se

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden