Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Innovationsbron investerar i Telcred AB

I framtiden ska vanliga nycklar bara finnas på museum. Det är Telcreds vision och med hjälp av en ny typ av passersystem ska detta bli möjligt.

Fysiska nycklar måste hämtas och lämnas och fysiska nycklar tenderar också att leda till dålig säkerhet, inte minst är de lätta att kopiera. Telcreds affärsidé är att ersätta traditionella nycklar med ett offline passersystem som tillåter att man använder mobilen som ”nyckel”.

”Telcreds vision är att på lång sikt förpassa nyckelknippan från något som finns i var persons ficka till ett museiföremål”, säger Carlo Pompili, VD Telcred AB.

Telcred utvecklar passersystem som lämpar sig väl för offline-miljöer, det vill säga när låsstyrenheten inte är uppkopplad till en central databas, och som bygger på en innovativ och patenterad metod för att skapa och verifiera digitala accessrättigheter. Metoden utnyttjar nya möjligheter som följer med tekniken NFC (Near Field Communication) som nu börjar införas i mobiltelefoner, och som därmed kan användas istället för så kallade kontaktlösa ”smarta kort”. I Telcreds produktsortiment ingår NFC-läsare, låsstyrenhet som kopplas till valfritt elektriskt lås, samt ett administrativt system.

”Telcred är ett mycket spännande bolag med en klar vision. Med tanke på att flera av deras potentiella kunder har tiotusentals låsta utrymmen och mer än hundra tusen nycklar, som de försöker hålla reda på, har Telcreds passersystem stora skalfördelar”, säger Maria Qvick, ansvarig Investment Manager på Innovationsbron.

Telcred AB är en avknoppning från Swedish Institute of Computer Science (SICS) och är ett inkubatorbolag hos STING (Stockholm Innovation & Growth), där de har fått kvalificerat affärsutvecklingsstöd. STING är också en av de inkubatorer i landet som Innovationsbron är med och driftsfinansierar.

Läs mer om Telcred AB på www.telcred.com

För frågor vänligen kontakta:
Maria Qvick, Investment Manager Innovationsbron AB, Tel: 076-880 88 10     
Carlo Pompili, VD Telcred AB, Tel: 0708-704 929

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Om Innovationsbron
Innovationsbron skapar nya affärer ur forskning och innovation. Vi är specialister på kommersialisering genom att erbjuda intelligent kapital i form av affärsutveckling, ett nationellt inkubatorprogram och såddfinansiering av projekt och företag i tidig fas. Det övergripande målet är att stärka den svenska konkurrenskraften och skapa förutsättningar för jobb i fler och växande hållbara företag. Innovationsbron arbetar över hela Sverige via sju kontor i Luleå, Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Innovationsbron ägs av staten och Industrifonden. Läs mer om Innovationsbron på www.innovationsbron.se

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden