Gå direkt till innehåll
Innovationsbron investerar i Polyscorp System AB

Pressmeddelande -

Innovationsbron investerar i Polyscorp System AB

Innovationsbron investerar i Polyscorp System AB, som har utvecklat ett system för att designa och producera tryckta rörliga och färgföränderliga informations- och förpackningslösningar.

Det har under lång tid forskats intensivt på att finna papperslika produkter som kan visa variabel information vid exempelvis reklamskyltning. Fram tills nu har man dock varit hänvisad till digitala displayer som TV-skärmar.

Polyscorp System AB (PSS) har utvecklat en unik, patenterad teknik för att ta fram tryckta, rörliga och färgföränderliga bildytor på papper. Företagets system innefattar ett special utvecklat användargränssnitt, egen drivelektronik och programvara, samt tryck med funktionella tryckfärger och pappersburna tryckbärare.


”Vårt system länkar samman leveranskedjan, från kreatörer såsom exempelvis annonsbyråer, via tryckerier till slutanvändning så som till exempel i en butiks skyltfönster. Med systemet ges också den grafiska branschen efterlängtade möjligheter att förnya sitt tjänste- och produktutbud”, säger Lars Andersson, VD Polyscorp System AB.

”Polyscorp har en mycket intressant teknik och ett väl sammansatt team av människor som är ivriga att föra ut denna på en stor marknad globalt. Spännande fortsättning följer”, säger Tor Kihlberg, ansvarig Investment Manager på Innovationsbron AB.


Polyscorp System AB är antaget till STING (Stockholm Innovation & Growth), en av de inkubatorer i landet som Innovationsbron är med och driftsfinansierar.

Läs mer om Polyscorp System AB på
www.polyscorp.se


För frågor vänligen kontakta:
Tor Kihlberg, Investment Manager, Innovationsbron AB, 070-143 20 51
Lars Andersson
, VD, Polyscorp System AB, 073-677 03 27

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Om Innovationsbron
Innovationsbron skapar nya affärer ur forskning och innovation. Vi är specialister på kommersialisering genom att erbjuda intelligent kapital i form av affärsutveckling, ett nationellt inkubatorprogram och såddfinansiering av projekt och företag i tidig fas. Det övergripande målet är att stärka den svenska konkurrenskraften och skapa förutsättningar för jobb i fler och växande hållbara företag. Innovationsbron arbetar över hela Sverige via sju kontor i Luleå, Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Innovationsbron ägs av staten och Industrifonden.  Läs mer om Innovationsbron på www.innovationsbron.se

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden