Gå direkt till innehåll
Innovationer inom läkemedelsutveckling, solel och projektplanering redo att erövra världen

Pressmeddelande -

Innovationer inom läkemedelsutveckling, solel och projektplanering redo att erövra världen

Vid onsdagens Take off-ceremoni på affärsinkubatorn STING var det dags för startup-bolagen Single Technologies, Solelia Greentech och Dreamler att presentera utvecklingen och uppnådda milstolpar för sina innovativa produkter och tjänster. Nu är de redo att lämna STING och erövra världen med sina affärsidéer inom life science, cleantech och ICT.

Life science-företaget Single Technologies utvecklar ett avancerat instrument för att ultrasnabbt kunna visualisera i 3D och förstå vad som händer i celler vid läkemedelsexponering. Tidigare har det varit både svårt, dyrt och tidskrävande att studera sjukdomsmekanismer i levande celler. Single Technologies verktyg öppnar upp för möjligheten att hitta helt nya typer av personanpassade läkemedel, och bolaget har potential att bli en global framgångssaga.

– Om fem år ska vi vara globala. Våra instrument ska finnas på forskningsinstitut, användas för att ta fram nya läkemedel och vara en del av det diagnostiska förfarandet på sjukhus. Genom STING har vi fått en god start på vägen. De har hjälpt oss att hitta rätt kompetens till vårt team och har även fungerat som en kvalitetsstämpel för att få vår första investerare, säger Johan Strömqvist, VD på Single Technologies.

Miljöteknikbolaget Solelia Greentech hyr ut och säljer soldrivna stationer för laddning av elbilar. El som inte används direkt för laddning när solen skiner sparas på Solbanken, och kan användas vid ett senare tillfälle. Solelia har fått mycket uppmärksamhet för sina laddstationer och bolaget har utan tvivel framtiden för sig. År 2030 beräknas det finnas en miljon elbilar bara i Sverige. Nu tar Solelia de första stegen för att etablera sig internationellt.

– Snart kommer elbilarna i stor skala över hela världen och de bör såklart laddas med solel. Vi har flera demoprojekt och samarbeten på gång och vi siktar på att finnas i hela Europa om några år. På vägen hit har vi haft stor hjälp av STING. Den samlade erfarenheten som finns hos coacherna här har varit otroligt värdefull, säger Per Wickman, tf VD på Solelia.

ICT-bolaget Dreamler tar fasta på människors och organisationers visioner, och det faktum att det är lättare att sätta upp mål än att faktiskt genomföra dem. Dreamler utvecklar ett verktyg för planering och genomförande av projekt. I det bygger projektdeltagarna visuella projektkartor som enkelt visar samband mellan olika delaktiviteter och deadlines. Sedan Dreamler kom till STING har de utökat sitt team till nio personer, tagit in 6 miljoner kronor i riskkapital och utvecklat sin produkt som inom kort är redo för lansering.

– STINGs viktigaste bidrag till oss är deras samlade erfarenhet av att utveckla bolag. Från att bygga rätt team till att ta in kapital. Vår coach har hjälpt oss att förstå hur de beslut vi tar idag kommer att påverka oss om två eller tre år. Det har varit en enormt viktig del i vår utveckling, säger Mathias Gullbrandson, medgrundare av Dreamler.

Vid Take off-ceremonin fick de tre bolagen fick motta utmärkelsen ”Certified by STING”, som ett bevis på att de genomgått inkubatorns Excelerate-program och nu är redo att ta nästa steg i sin utveckling från startup till globalt företag.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden