Gå direkt till innehåll
Imsure tar in pengar och vill nu förändra försäkringsbranschen

Pressmeddelande -

Imsure tar in pengar och vill nu förändra försäkringsbranschen

Precis innan sommaren stängde Sting-startupen Imsure en pre-seed-runda på tre miljoner kronor med ett urval av svenska ängelinvesterare. Bland andra gick Soläng Invest, Saminvest samt Trond Riiber Knudsen in i bolaget.

"Imsure kommer förnya en bransch som i dag har en utdaterad affärsmodell. Det ska bli spännande att nu följa bolaget på nära håll när de höjer standarden för kundupplevelse inom försäkringar," säger Anders Göransson, en av Sveriges största privata investerare, via Soläng Invest.

Imsure är precis som Klarna och Budbee en shoppingtjänst som möjliggör för kunder att lägga till en försäkring för de produkter och tjänster man köper online.

"Vid utcheckningen har man möjlighet att välja försäkring precis som man kan välja betal- och leveranslösning idag. Man kan säga att Imsure är som Klarna för försäkringar och precis som nämnda företag starkt bidragit till att förändrat sina branscher vill vi förändra hur man köper/konsumerar försäkringar," säger Roy R Jungestål vd och grundare för Imsure.

Genom Imsures plugin kan alla digitala plattformar och processer, till exempel som appar och webbshopar, addera möjligheten att kunna erbjuda sina kunder chans att köpa till en försäkring i samband med köp eller beställning.

"Idag är det tyvärr så att det enbart är de största återförsäljarna som erbjuder försäkringar som tillval till sina kunder. Genom Imsure, som erbjuder små försäkringar till alla produkter och tjänster genom ett extra klick i köpprocessen, kan alla digitala plattformar nu erbjuda sina kunder denna tjänst," säger Roy R Jungestål.

Det som gör Imsure unika jämfört med andra små digitala försäkringskoncept är enkelheten i det sömlösa gränssnittet som gör det enkelt för både våra kunder och slutkund.

"Eftersom vi erbjuder våra kunder en kontextanpassad produkt som är enkelt, relevant och därmed inte stör köpflödet för deras målgrupper utan hjälper dem kunna erbjuda en tjänst där normalt svåra och komplicerade försäkringsprodukter blir otroligt enkelt att använda. Med flera stora distributionspartners som implementeras just nu och flera på väg in tror vi att vi har ett attraktivt och unikt sätt att sälja tilläggsförsäkringar på," säger Roy R Jungestål, vd och grundare på Imsure.

Kunden kan sedan enkelt själv hålla koll på sina försäkringar i Imsure-appen. 

Företaget startades 2020 av Roy R Jungestål, Thomas Ekström och försäkringsveteranen Steinar Kleven med tanken att kunna hjälpa alla försäljare att erbjuda extra försäkringar till sina kunder. Teamet har tillsammans lång erfarenhet av försäkringsbranschen och att bygga framgångsrika tjänster/produkter mot konsumenter.

Idag består teamet av 6 personer med anställda i både Oslo och Stockholm. Huvudkontoret finns i Stockholm. Imsure planerar att lanseras i flera länder under 2022.

Kontaktuppgifter:
Roy R Jungestål, 0737880088, roy@imsure.com
Mer om Imsure på imsure.com

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 300 startups, av vilka 69 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 3 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har dessutom skapat 2750 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden