Gå direkt till innehåll
Johannes Dahlberg, Marina Kaleva och Alexander Engl, vd, är grundare till Ihopa.
Johannes Dahlberg, Marina Kaleva och Alexander Engl, vd, är grundare till Ihopa.

Pressmeddelande -

ihopa tar in kapital för att skala upp grannboxen

Sting-bolaget ihopa har tagit fram en ny tjänst, ihopa grannbox, som ger boende möjlighet att abonnera på tillgång till produkter inom hushåll, fritid och trädgård från en box nära deras hem. Den innovativa lösningen är bra för plånboken och planeten samtidigt som den ger möjlighet att använda fler och bättre produkter än vad konsumenter annars köper själva.

Tjänsten har fått stor uppmärksamhet hos intresserade grannskap och bolaget tar nu in 4 miljoner kronor från erfarna affärsänglar, däribland Google-profilen Magnus Sandberg och Mathias Wilkne som båda är kopplade till acceleratorn Sting.

Detta är ett otroligt bra exempel på när delningsekonomi fungerar i praktiken. Istället för att var och en köper en egen gräsklippare eller borrmaskin som man använder några få gånger per år har man tillgång till en full uppsättning redskap som delas med andra på ett bekvämt sätt utan friktion. En stor besparing för både miljön och den egna ekonomin.”

– säger Mathias Wilkne, ängelinvesterare.

Bolaget har varit med i acceleratorn Sting under våren och det gav en bra skjuts i verksamheten.

Vi är så glada över detta. Vi har kämpat i några år med mycket svett och dårars envishet. Att nu både ha lyckats mejsla fram en tjänst som marknaden verkligen vill ha och samtidigt få in relevanta ägare som fyller en funktion mer än att bidra med pengar är så underbart. Nu både kan och ska vi gasa.

– säger Johannes Dahlberg, medgrundare av www.ihopa.com.

En av de som investerar i rundan är Kjartan Slette, med i grundarteamet till Tidal och Unacast. Han satt i juryn när Johannes presenterade deras ursprungliga koncept på Oslo Innovation Week för drygt ett år sedan och vann sin kategori. Kjartans spontana reaktion var då denna:

"Someone will build a unicorn with this thinking - no doubt about it. It might be you."

– Kjartan Slette

Det vinnande receptet skalas nu upp, till en början runt om Stockholm där grannboxar placeras ut varje vecka, hittills 10 stycken. Redan nu har bolaget 250 frivilliga villaägare som gärna lånar ut tomtplats för boxen och även BRF:er, hyresvärdar och fastighetsägare slåss om att få tilldelning av boxar. Varje box som hittills placerats har fått många medlemmar och väldigt nöjda sådana.

Produkterna i boxen anpassas efter grannskapet och därför är tjänsten relevant oavsett hur folk bor. För villaägare är det stort fokus på trädgårdsskötsel och där bistår Husqvarna och Gardena med produkter. För lägenhetsboende blir det i gengäld fler produkter för hobby, kök och fritid.

Det häftiga med den här modellen är att det blir skräddasytt levande produktsortiment. Vårt mål är ju att skapa största nytta och vi ser redan att genom att engagera grannskapet och låta dem påverka, samtidigt som vi drar slutsatser från alla boxar tillsammans, så kan vi bli väldigt träffsäkra i produktvalen och dessutom följa säsongerna. I slutändan är det endast fantasin som sätter gränsen.

– avslutar Johannes Dahlberg

Om ihopa

Ihopa är en svensk startup som löser problemet med ineffektiv konsumtion av produkter som används då och då. De fyra medgrundarna kommer från tre länder (Sverige, Italien, Rumänien).

För ytterligare information

Johannes Dahlberg, medgrundare på ihopa: +46 707 56 60 89, johannes@ihopa.com

www.ihopa.com

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 300 startups, av vilka 69 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 3 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har dessutom skapat 2750 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden