Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Ihopa
Teamet bakom Ihopa

Pressmeddelande -

Husqvarna och Ihopa söker grannskap för test av ny delningstjänst

Till påsk börjar utrullningen av ”Grannboxen”, en ny delningstjänst där grannar erbjuds att abonnera på tillgång till ett späckat verktygsskåp som står hos en av medlemmarna. Till den första fasen söks villaägare i Stockholms län som vill testa detta nya cirkulära koncept och kan låna ut plats på tomten för boxen.

Från 30 mars kommer grannboxarna att ställas ut i tio grannskap runtom Stockholm. Boxen som fylls med el- och batteridrivna trädgårdsverktyg från Husqvarna och Gardena samt några hushållsmaskiner, ska stå på tomten hos en av villaägarna. Mot en fast månadsavgift (från 99kr per månad) kan närboende grannar få tillgång till alla produkter utan att behöva förvara, äga eller bekymra sig över underhåll.

– Vi vet att folk vill dela, förutsatt att det är enkelt och lättillgängligt. Med ”Grannboxen” krävs det bara några steg utanför den egna tomten, och bekvämligheten gör det attraktivt att dela på sällananvändningsprodukter, säger Johannes Dahlberg, grundare av Ihopa.

Om boxen
Grannboxen mäter 1 m djupt och 1,8 m brett och behöver anslutning till el för att kunna ladda batteriverktygen. Ihopa ansvarar för underhållet och förhoppningen är att det kan gå att engagera erfarna medlemmar för enklare åtgärder. Tillgång till boxen ges via ett digitalt lås.

Verktygen bokas genom en digital kalender. Alla boxar innehåller el- eller batteridrivna produkter såsom högtryckstvätt, batteridriven motorsåg, häcksax, trimmer, blåsare samt skyddsutrustning som sågbyxor, skyddsglasögon, såghandskar och stövlar med sågskydd. Därtill även takrännerensare, grensax, såg och sekatör med teleskopskaft mm. Därutöver har varje grannskap möjlighet att välja till 5 produkter från ett urval.

– Vi vill öka takten på antalet hållbara lösningar. Det här är ett av flera cirkulära experiment där vi försöker öka nyttjandegraden av verktyg och samtidigt lösa den förvaringsproblematik som är vardag för många i storstadsområden. Det ska också bli intressant att lära om delande kan ha en positiv social effekt, säger Margaretha Finnstedt, Director Husqvarna Innovation Lab.

Intresseanmälan
Intresseanmälan för att delta i piloten görs på www.ihopa.com. De grannskap som visar bäst uppslutning tilldelas boxar. Anmälningsperioden är öppen till 6 april.

För mer information kontakta:
Margaretha Finnstedt, Husqvarna, 070-678 61 58, margaretha.finnstedt@husqvarnagroup.com
Johannes Dahlberg, Ihopa, 070-756 60 89, johannes@ihopa.com 

Ämnen

Kategorier


Om Ihopa
Ihopa är en startup som grundades 2017 i Stockholm med visionen att göra delning så enkelt, säkert och bekvämt att det kan utkonkurrera standardalternativet att äga själv.

Om Husqvarna Group
Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2020 uppgick till 42 miljarder kronor och koncernen har cirka 12 400 medarbetare i 40 länder.

Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 300 startups, av vilka 69 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 3 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har dessutom skapat 2750 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden