Gå direkt till innehåll
Delar av grundarteamet i VisueCare: Karl-Johan Synnerdahl och Lars Franzén.
Delar av grundarteamet i VisueCare: Karl-Johan Synnerdahl och Lars Franzén.

Pressmeddelande -

​Healthtechbolaget VisueCare säljs till Tieto

Tieto har förvärvat det unga healthtechbolaget VisueCare, som med sin molnbaserade tjänst underlättar det dagliga arbetet på äldreboenden. Förvärvet är en del i Tietos strävan att bredda sitt erbjudande för den kommunala äldreomsorgen.

VisueCare grundades 2014 med visionen att underlätta det dagliga arbetet för personal och skapa smartare sätt att arbeta inom äldreomsorgen. Företagets lösning har utvecklats i nära samarbete med äldreomsorgspersonal och möjliggör förbättrad kvalitet och effektivitet inom vården genom att visualisera planering och underlätta kvalitetssäkring. VisueCare har genomfört pilotprojekt i samarbete med flera kommuner i Sverige.

- Målet med VisueCare har varit att ta fram en tjänst för personal på äldreboenden som är lätt att använda. Att kombinera ökad effektivitet med höjd omsorgskvalitet har varit en ledstjärna i utvecklingsarbetet. Det är också en fråga som är mycket aktuell i många kommuner runt om i Sverige och andra länder. Det är med stor glädje vi ser att VisueCare nu kommer att få en mycket bra plattform för vidare expansion inom ramen för Tieto, säger Lars Franzén, VD och en av grundarna till företaget.

Tieto är en ledande leverantör av IT-tjänster för offentlig sektor i Norden. Förvärvet av VisueCare kommer att stärka företagets verksamhet gentemot den kommunala sektorn, som för närvarande utgör över 30 procent av Tietos totala intäkter.

- Många kunder står inför den dubbla utmaningen att driva verksamheten mer effektivt samtidigt som de måste ta fram nya och förbättrade tjänster för medborgarna. Äldreomsorgen är ett område där det finns en växande efterfrågan på effektivare lösningar. Det här förvärvet är ett ytterligare steg för att stärka vår roll inom vård- och omsorgssektorn, säger Cristina Petrescu, global chef för offentlig sektor, Tieto.

VisueCare är ett stingalumnibolag.

För mer information kontakta:
Lars Franzén VD, e-post: lars.franzen@visuecare.se, Tel: 0702-148841

Om VisueCare:
VisueCare är en tjänsteinnovation som visualiserar framtidens äldreomsorg till gagn för boende och utförare av äldreomsorg. Information och alla aktiviteter rörande en boende samlas, digitaliseras och presenteras i form av symboler i en omsorgsplan. VisueCare leder till en höjd omsorgskvalitet och ökad effektivitet, samt möjliggör en mer individanpassad äldreomsorg och automatisk kvalitetsuppföljning. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 200 startups, av vilka 68 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,5 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1500 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden