Gå direkt till innehåll
 Fredrik Rosengren, affärscoach på STING, och affärsängeln och serieentreprenören Jane Walerud, leder STING Test Drive Fintech.
Fredrik Rosengren, affärscoach på STING, och affärsängeln och serieentreprenören Jane Walerud, leder STING Test Drive Fintech.

Pressmeddelande -

Här är de nya Fintech-idéerna som deltar i STING Test Drive

För andra året i rad får ett 10-tal lovande startups coachning av inkubatorn STING för att utveckla sina affärsidéer inom ”Financial Technology”. Programmet STING Test Drive drar igång idag och ska hjälpa fram nya bolag inom den finansiella sektorn. Nytt för i år är att Swedbank inte bara är partner utan även deltar med tre egna projekt. Industrifonden och FCG är också partners till programmet.

– STING Test Drive är ett utmärkt initiativ för att testköra tidiga idéer. Vi ser fram emot att få dela med oss av våra erfarenheter, inom både B2B och B2C, ur ett investerarperspektiv, säger Sofia Ericsson Holm, investeringsansvarig på Industrifonden.

STING Test Drive leds av affärsängeln Jane Walerud, som var tidig investerare i Klarna, och Fredrik Rosengren från STING. Under sju workshoppar på kvällstid ska de hjälpa entreprenörerna att utvärdera och utveckla sina affärsidéer.

– Vi ser flera intressanta idéer inom robotrådgivning och kostnadseffektivt sparande som utmanar finanssektorn. Det ska bli otroligt spännande att hjälpa dem framåt, säger Fredrik Rosengren, affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Målet med STING Test Drive Fintech är att få fram fler bolag inom bank- och finanssektorn (t ex bank-, transaktions-, lån-, försäkrings- och betalningstjänster). Personer i hela Sverige med en egen innovativ fintech med stor internationell tillväxtpotential kan delta. Programmet är helt kostnadsfritt. Tidigare deltagare är bland andra Sigma Stocks, Marqts och Klirr.

Kontakt
Fredrik Rosengren, affärscoach, STING, fredrik.rosengren@stockholminnovation.com, 070-881 39 95

Här är de 13 utvalda bolagen/projektet som deltar i STING test Drive Fintech under hösten:

Aidough erbjuder tjänsten ”Private banking for the masses” baserad på avancerade ekonomiska modeller och metoder för finansiell förvaltning och riskanalys. Tjänsten förvaltar däremot inte enbart traditionella finansiella instrument – Aidough väger istället in alla aspekter av en individs ekonomi och livssituation. På så sätt skapar Aidough en riskjusterad portföljförvaltning där t.ex. vissa typer av risker hedgas med försäkringar. www.aidough.com

Cling sammankopplar privata långivare och företag för att erbjuda små till medelstora företag säljfinansiering som tidigare enbart varit tillgängligt för de stora kedjorna. Vi har gjort finansieringsprocessen smidig och automatiserad. Företag oavsett storlek kan med privata långivares, eller med sitt eget capital, erbjuda finansieringstjänster som ger deras kunder större köpkraft och Clings långivare bättre avkastning.

EuroSavings – Sveriges bästa ränta i Europa. Inlåningsräntan på fasträntekonton hos de svenska bankerna är låg, oftast 0,2%-0,6%. EuroSavings gör det möjligt för privat- och företags-kunder att ta del av de bästa räntorna hos utvalda banker i Europa med 2-3% ränta med 3 månaders till 5 års löptid. Efter en enkel registrering kan kunden välja den ränta och löptid som passar bäst bland EuroSavings partnerbanker.

F&A Forecasting har skapat Indicio, en plattform som möjliggör för beslutsfattare att slå experterna inom prognostisering av allt från råvarupriser till flygplatsköer. Det är den första plattformen på marknaden att adressera behovet av en guidad prognosstruktur. Genom denna struktur kan vem som helst applicera avancerade statistiska modeller som tidigare endast varit tillgängliga inom akademin. Digitala eller i pappersform, alltid jämförda med de bästa prognosmakarna på marknaden. www.faforecasting.se

Kram står för Kund Rådgivare Matchmaker. Vi erbjuder en lösning för att matcha kunder med rådgivare, handläggare och tjänster utifrån flera olika parametrar, t ex kulturell och nationell bakgrund, men inte minst utifrån personlighet och drivkrafter. Det gör att vi kan möta kunderna på deras villkor och ge dem en mer personlig upplevelse.

PopBank är en banktjänst baserad på blockchain, där kunden kontroller och äger sina egna pengar utan att behöva en bank. Den bygger på att erbjuda förenklade och kostnadsfria tjänster inom ett helt öppet system säkrat genom distribuerad beräkningsteknik.

Primepilot kommer att bli den första kompletta robo-rådgivare i Norden, och även den första mobila.Media, politiker och folket är överens – dyra fonder och rådgivare hämmar spararnas tillväxt och pensioner. Snart kan du spara smartare med Primepilot. Primepilot stöder dig i att på ett enkelt sätt hitta ditt rätta fondsparande. Du får tillgång till information och rådgivning när som helst och var som helst, till marknadens lägsta totalkostnad.

SEEQEST Är du investerad i kärnvapen utan att veta om det? Med SEEQEST ”googlar” du fram innehavet i Sveriges samtliga pensionsfonder, inklusive de kollektivavtalade. Du kan därmed bedöma om placeringarna stämmer med dina värderingar och agera därefter. Pensionen blir på så vis även ett kraftfullt styrmedel för den framtid du vill se. www.seeqest.com

Småspararguiden vill bota svenskarnas utbredda sparångest. Spararna betalar årligen 13 miljarder i onödiga avgifter och vet inte vem de skall vända sig till när rådgivare och personliga bankmän är säljare. Vi erbjuder en digital rådgivning som är enkel, engagerande, oberoende, transparent och hållbar. www.smaspararguiden.se

Split Lending erbjuder individer en ”crowd lending”-produkt som möjliggör positiv avkastning med låg risk i nuvarande lågräntemiljö. Split Lending möter behovet av tjänster och produkter som ger positiv avkastning och där kunderna kan lita på att någon har granskat risken och kan garantera att den är låg i förhållande till andra produkter som finns på marknaden.

Stratify är en digital tjänst som samlar in och analyserar användarens samlade ekonomidata. Vi vill ge mikroföretag en möjlighet att känna ägarskap över sin ekonomi och erbjuder stöd i processen, övergripande kontroll och proaktiv rådgivning. Användaren vägleds i när, kring vad och varför de ska agera på data som ligger till grund för strategiska och operativa beslutsfattanden.

The Fair Loan Project – det schyssta snabblånet! SMS- och snabblånemarknaden är den del av finansindustrin som inte helt oförtjänt har sämst rykte med räntor upp till 500-600 procent. The Fair Loan Project erbjuder snabblån till avsevärt lägre ränta, högre flexibilitet och utan krångel och avgifter. Låneansökan och administration är helautomatiserade via webb/smartphone för att minimera kostnaderna. Den egenutvecklade tre-punkts kreditverifieringen minimerar risk i realtid och möjliggör utbetalning inom några timmar. Lånefinansiering sker via professionella investerare via ett P2P-upplägg med garanterad avkastning på 6-10 procent.

UBY utnyttjar ”kraften av många” genom att tillhandahålla ett community för konsumenter att handplocka de bästa erbjudandena för specifika banktjänster – utan att binda upp sig för en enskild bank – och ändå få en samlad bild av sina bankengagemang. UBY erbjuder banker en marknadsplats bestående av förhandsgranskade kluster av kunder med specifika produktbehov, och även möjligheten att handplocka enskilda kundengagemang. Därigenom minskar kundanskaffningskostnaden och riskprofiler kan optimeras.

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden