Gå direkt till innehåll
Här är de 17 nya Stingbolagen – utvalda i hårdare konkurrens än någonsin

Pressmeddelande -

Här är de 17 nya Stingbolagen – utvalda i hårdare konkurrens än någonsin

Det är stort fokus på högteknologiska lösningar när Sting, utnämnd till ’världens bästa Accelerator,’ idag har kickoff för 17 nya Startups på A-house i Stockholm.

Ansökningstrycket till Sting har varit större än någonsin och i hård konkurrens har 17 Startups passerat nålsögat och fått en plats hos Sting, där de under en intensiv vår kommer att coachas för att nå ut med sina innovationer och bli till framgångsrika tillväxtbolag. En stor bredd av branscher och teknikområden täcks in av de nya Stingbolagen, bland andra materialteknik, genetisk profilering, AI-baserad lär- och textanalys, blockchain och web 3.0, delningsekonomi, VR och 3D-printlösningar. Flera av dessa högteknologiska bolag är ett resultat av ett nära samarbete med KTH Innovation.

”Kvalitén på de sökande bolagen har varit högre än någonsin och vi har lagt stor vikt vid att hitta och välja ut bolag som vi tror har stora möjligheter att göra skillnad. Vi är oerhört stolta över att hela 75% av bolagen har minst en kvinnlig grundare – och detta i en grupp av väldigt högteknologiska innovationer som adresserar stora utmaningar inom hälsa och hållbarhet,” säger Karin Ruiz, Vice VD på Sting och affärscoach inom Sustaintech och Deeptech.

Ett av dessa bolag är Akira Science som utvecklar biologiska material till 3D-printade implantat.

”Vi som står bakom Akira är tre kvinnor som delar en passion för kemi, nedbrytbara polymer och 3D-printing. Akira Science utvecklar material som gör att man kan 3D-printa formbar och mjuk vävnad för att till exempel återskapa ett bröst efter en bröstcanceroperation. Med Stings hjälp hoppas vi kunna nå ut med vår innovation på en bredare marknad och på så sätt också kunna bidra till ökad livskvalitet, ” säger Tiziana Fuoco, medgrundare och CTO på Akira.

Web 3.0 är en annan trend som syns i årets ansökningar. Bland andra bolaget NfinityMark som var med i höstens omgång av ”Test Drive Blockchain”, ett program som Sting anordnade tillsammans med Advanced Blockchain AG.

”Vi är mycket glada att få ta nästa steg på vår resa tillsammans med Sting. Vi ser fram emot stöd för att kunna växa hållbart och öppna upp nya möjligheter för kreatörer i gränslandet mellan den fysiska och digitala miljön. Med hjälp av kemi, blockchain och NFTer ger NfinityMark konstnärer en obestridlig länk mellan deras fysiska verk och ett digitalt certifikat. Detta kommer öppna upp stora möjligheter i Metaverse-applikationer, där vi är övertygade om att framtiden ligger,” säger Kirsten Hinder, medgrundare av NfinityMark.

De utvalda företagen har möjlighet att få en 500 000 sek investering från Propel Capital, Sveriges mest aktiva privata såddinvesterare. Men det kanske mest värdefulla är det strukturerade coachingprogram, och närheten till expertcoacher, rekryteringsstöd, affärsänglar och internationella nätverk av branschkontakter och investerare.

Sedan starten 2002 har Sting coachat över 350 startups som tillsammans har ett bolagsvärde på ca 20 miljarder kronor. Tillsammans har de en omsättning på över 3,6 miljarder kronor, varav 62 procent kommer från internationell försäljning. De har rest över 7,5 miljarder kronor i privat kapital och skapat 3300 jobb. Bland Stings alumner finns företag som Yubico, Karma, Sellpy, Airmee och Volumental.

Följande 17 bolag har valts ut till Stings program med start under våren:

Akira Science

Tar bort barriärerna för 3D-printade implantat. Akira har utvecklat en ny nedbrytbar polymer som kan användas för 3D-utskrift och vävnadstekniska tillämpningar. Akira Science startade på Kungliga Tekniska Högskolan med stöd från KTH Innovation.

https://www.akirascience.com/

Aline

En datadriven lärplattform som hjälper användaren framåt i sin karriär och arbetsgivaren att utveckla sin organisation genom att göra lärande mer dynamiskt och tillgängligt. Den intelligenta plattformen innehåller ett socialt nätverk och en marknadsplats med integrationer till utbildningsleverantörer och yrkesinriktade tekniska tjänster.

https://www.alinebetter.com/

Arkus

Gör genetiska riskprofiler tillgängliga för ett hälsosammare liv. I dag är det tids- och resurskrävande att ta fram personliga genetiska profiler. Arkus gör detta snabbt och effektivt med hjälp av AI, och förser användaren med genetiska hälsouppdateringar, allt för att guida till ett kvalitativt och glädjefyllt liv.

https://www.arkus.ai/

Atlastica

Möjliggör utbyggnaden av eSIM-baserade enheter. Atlastica utvecklar en lösning som adresserar aktiverings- och distributionsbehoven för enheter i den SIM (eSIM)-baserade cellulära marknaden. En marknad som förväntas växa till 7 miljarder enheter till år 2026.

https://www.atlastica.co/

Awaio

En kontorsdelningstjänst för det moderna och digitala kontoret. Genom Awaios app kan företag dela lediga ytor, arbetsplatser och mötesrum. Användaren kan enkelt hitta en arbetsplats som passar dennes behov för dagen.

https://awaio.com/

BONI

Det enklaste moodboard-verktyget för inredning. BONI är ett molnbaserat inredningsverktyg för att superenkelt skapa moodboards, visualisera inredningsidéer och hitta produkter – allt på ett ställe. Boni gör det möjligt att kombinera olika möbler från favoritbutiker och testa olika alternativ. Alla produkter kan enkelt köpas via länkar till återförsäljare.

https://www.boni.io/

Ekbacken Studios

Utmanar den traditionella synen på lyx och omvandlar avfallsprodukter till designobjekt. Ekbacken Studios är en designstudio som skapar tidlösa möbler som är hållbart producerade genom återanvändning av restmaterial som till exempel havsplast. Produktionen sker lokalt med hjälp av LSAM (3D-printing) och en andel av vinsten går tillbaka till de lokala organisationer som aktivt jobbar med social och ekologisk hållbarhet.

https://www.linkedin.com/company/ekbacken-studios

Flowtropolis

Framtidens kollaborativa arbetsplats med hjälp av Multiuser VR. Flowtropolis är en VR-plattform som förenklar skapandet av skräddarsydda VR-applikationer. Bakom företaget finns ett team av kreatörer och utvecklare som tillsammans förbättrar verksamheter med innovativ VR-teknik och design.

https://www.flowtropolis.se/

Hypertype

Förenklar och gör sälj- och marknadskommunikation mer personlig med hjälp av AI. Hypertype är en plug-and-playlösning som analyserar innehållet i email, förser användaren med relevant säljdata och tidigare email-innehåll för att sedan komponera personliga, supersnabba svar.

https://www.hypertype.co/

Mother

Vetenskapligt baserade, digitala hjälpmedel för mental hälsa. Mother utvecklar teknologiskt avancerade och vetenskapligt baserade hjälpmedel för mental hälsa. De högteknologiska lösningarna översätter rön från neurovetenskapens framkant till lättillgängliga digitala terapier. Mother utnyttjar VR och biofeedback i kombination med digitalt styrda metoder för mental träning.

https://mother.technology/

NfinityMark

Säkerställer konstverks ursprung med hjälp av kemi, blockchain- och NFT-teknik. NfinityMark gör det möjligt för konstnärer att skapa en obestridlig länk mellan sina fysiska konstverk, blockkejda och NFTer. NfinityMark innehåller ett unikt, kemiskt konstruerat serienummer som, när det appliceras på ett konstverk, ger verket en digitala identitet som skyddar dess ursprung. Det skapar trygghet både för kreatörer och samlare, samt öppnar upp för nya möjligheter i metaverse-applikationer.

https://www.nfinitymark.com/

Nobula

Glasgjuteri på ett skrivbord i form av 3D-utskrivet glas. Nobula 3D-skrivare gör att komplexa 3D-strukturer kan produceras i glas, snabbt och enkelt. Applikationsområden inkluderar medicinsk utrustning, optik, ’solid state’-batterier, konst och smycken. Nobula startade på Kungliga Tekniska högskolan med stöd från KTH Innovation.


    https://nobula3d.com/

    Sizzle

    En global matmarknad som förbinder oberoende kockar och kunder. Sizzle stödjer, främjar och utvecklar oberoende mat- och dryckesentreprenörer och kopplar dem till kunder som önskar ett globalt kök. Den delade infrastrukturen gör det enkelt för entreprenörer att sälja sina autentiska rätter utan förskottskostnader och långa ledtider. Global kulinarisk kreativitet tillgänglig för alla.

    https://www.sizzle.se/

    TeraSi

    Precisionskomponenter för 6G. TeraSi utvecklar precisionskomponenter för användning i 6G, nästa generations trådlösa kommunikationsteknologi, som använder 100 gånger högre frekvens än dagens 4G-komponenter. TeraSi startade på Kungliga Tekniska högskolan med stöd från KTH Innovation.  

    http://terasi.io/

    Tixy.nft

    Eventbiljetter för Web3. Tixy.nft är en biljettplattform och marknadsplats byggd på blockkedjeteknik. Plattformen ger kreatörer och fans tillgång till en modernare, rättvisare och säkrare biljettupplevelse för både fysiska och virtuella event. Tixy.nft startade på Kungliga Tekniska Högskolan med stöd från KTH Innovation.

    https://tixynft.com/

    Vacci

    Digital plattform för vaccinationer. Vacci utvecklar en oberoende, digital plattform som hjälper användarna förstå vilka vaccin de behöver, var de kan tas, boka in vaccinering och betala direkt på plattformen. Alla vaccinationer sparas sen i form av ett digitalt vaccinationskort, vilket ger en transparant och tillgänglig överblick livet ut.

    https://www.vacci.se/

    Vivium

    En plattform för hållbar bemanning inom vården. Vivium är en molnbaserad plattform som bidrar till en säkrare och mer kostnadseffektiv intern och extern bemanning inom vård och omsorg.

    https://www.vivium.se/

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

    Sting, utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator, hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika internationella tillväxtföretag med affärsutvecklingsstöd, rekrytering, finansiering och nätverk i världsklass. Sting har hjälpt mer än 350 startups sedan 2002, varav 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans omsätter alla Sting-bolag mer än 3,6 miljarder kronor och de har skapat över 3300 jobb. Stingbolagen har tillsammans attraherat mer än 7,5 miljarder i privat kapital.

    Sting, som fyller 20 år i år, har sedan starten varit en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

    Stingalumner inkluderar bland annat: Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer och Volumental.

    Läs mer på: https://sting.co/

    Kontakter

    Krim Talia

    Krim Talia

    Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

    Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

    Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

    Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

    Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

    Sting (Stockholm Innovation & Growth)
    c/o A house, Östermalmsgatan 26A
    114 26 Stockholm
    Sweden