Gå direkt till innehåll
Här är bolagen som investerarna helst vill ha

Pressmeddelande -

Här är bolagen som investerarna helst vill ha

Single Technologies, Volumental, InnoTel, Disruptive Materials och Relation Desk är Sveriges hetaste bolag just nu. I vart fall är det dessa fem bolag som deltagarna på STING Day, varav fler än 130 riskkapitalister, allra helst vill investera i.

STING Day i torsdags var inte bara en chans för ett 70-tal av Sveriges mest spännande hi tech-bolag att träffa internationella investerare. Dagen var också en tävling där bolagen fick chansen att köra sin investerarpitch inför en panel av framgångsrika svenska och internationella investerare.

Tävlingen var indelad i fyra kategorier, och i de olika jurygrupperna ingick kända investerare som Harry Biggs (Balderton Capital), Bart Markus (Wellington Partners) och Stefan Glänzer (affärsängel).

ICT (IT och Telecom): InnoTel, sänker kostnaderna för roaming-baserade samtal.

Internet/Media: Volumental, online tjänst för att scanna och göra 3D-modeller av kroppsdelar; och Relation Desk, verktyg för att hantera kundrelationer i social media.

Cleantech: Disruptive Materials, har tagit fram ett nytt material med banbrytande egenskaper.

Life Science: Single Technologies, utvecklar världens snabbaste screeningsystem för 3D-avbildning av enstaka celler inom läkemedelsutveckling.

STINGs (Stockholm Innovation & Growth) VD Pär Hedberg är imponerad av bolagen som deltog i pitchtävlingen.

”Det var en mycket hård kamp mellan ett stort antal väldigt spännande företag, där det absoluta flertalet har möjlighet att locka kapital från både svenska och internationella investerare. De fem bolagen som vann tävlingen visar att vi har mycket hög klass på svensk innovation.”

”Allt fler internationella investerare har uppfattat bredden och djupet av nystartade bolag som finns i Stockholm och hur rik startup-scenen är här, och det är därför de kommer hit i allt större utsträckning. Vårt bidrag och syfte med STING Day är att knyta samman detta globala riskkapital med svenska innovationer”, fortsätter han.

STING Day, som hålls varje år, samlade i år 130 svenska och internationella investerare som sammanlagt representerade över 200 miljarder kronor. Bland de mest namnkunniga riskkapitalisterna som deltog i torsdags fanns bland annat Klaus Hommels (Lakestar), Chrys Chrysanthou (Accel Partners) och Nathan Medlock, (Zouk Capital).

Videomaterial
Videomaterial från gårdagens STING Day, fritt att användas i redaktionella sammanhang, finns här: http://youtu.be/5M6EjG7YFmo

Embed code:
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/5M6EjG7YFmo?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

För mer information, kontakta:
Pär Hedberg, grundare och VD, STING, 070-855 03 18, par.hedberg@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden