Gå direkt till innehåll
Framtidens svenska framgångsbolag hyllade på STING Day

Pressmeddelande -

Framtidens svenska framgångsbolag hyllade på STING Day

På tisdagen arrangerades STING Day; årets viktigaste event för den nya generationen svenska teknikbolag. Under dagen fick entreprenörer från 90 startups möjlighet att presentera sig för över 100 internationella investerare. På kvällen utsågs det bolag som gjort dagens bästa pitch och fyra bolag mottog STING Awards för sina prestationer under året. Två av de hyllade bolagen var Unomaly och nykomlingen Volumental.

Det går bra för svenska teknikstartups och intresset från internationella investerare är rekordstort. I samband med eventet STING Day tog affärsinkubatorn tillfället i akt att lyfta fram några av sina mest framgångsrika bolag. Fyra ”STING Awards” delades ut under kvällen.

Vinnare av STING Awards 2013
International Achievement of the Year – Barnebys
Rookie of the Year – Volumental
Game Changer of the Year – Chundsell Medicals
Greatest Market Attention of the Year – Unomaly

Bolaget Volumental tog hem både priset ”Rookie of the Year” och utsågs till vinnare i pitchtävlingen. Volumental erbjuder en online-tjänst som gör det möjligt att skapa och dela 3D-modeller av objekt, människor och platser i den verkliga världen. Med raketfart har de lyckats skapa stor uppmärksamhet kring sitt bolag, skaffa sin första betalande kund och säkra finansiering.

– Det har varit fantastiskt att vara med på STING Day. Det var jättekul att stå på scen och pitcha, och nyttigt att få direkt respons på det vi gör. Vi har inte träffat så många investerare innan, men att idag få bekräftat att de är intresserade av vår idé känns jättebra. Sen ger det mycket att det var många andra startups på plats; alla pratar med varandra och delar erfarenheter, säger Caroline Walerud, VD och grundare på Volumental.

Vinnaren av priset ”Greatest Market Attention of the Year” var IT-bolaget Unomaly. De har utvecklat en ny typ av IT-övervakning som i realtid lär sig vad IT-system gör, kan upptäcka potentiella problem innan effekten uppstår och även säga vad de beror på – helt automatiskt. Sedan lanseringen av den första produkten för bara ett halvår sedan har bolaget tecknat fyra stora kunder i olika strategiska segment och flera kunder i provinstallationer, och har skapat betydande intresse från potentiella samarbetspartners internationellt.

– Under vår tid på STING har vi fått hjälp med att skapa tillväxt och komma igång med internationaliseringsprocessen. Just nu är vi i en finansieringsrunda som vi hoppas avsluta inom kort. Det tillåter oss att expandera och etablera oss starkt internationellt, säger Johan Gustafsson, VD på Unomaly.

STING Day arrangerades av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för fjärde året i rad. Eventet ska gynna svenska innovativa startups i deras ambition att bygga internationella tillväxtbolag.

STING har sedan starten arbetat med över 100 bolag som tillsammans idag sysselsätter mer än 670 personer och med en omsättning på mer än 430 MSEK. Exempel på företag som STING har arbetat med är: Yubico, Videoplaza, myFC, Berries by Astrid och Barnebys.

Kontakt
Johan Gustafsson, VD och medgrundare, Unomaly, 070-285 23 13, johan@unomaly.com
Caroline Walerud, VD och medgrundare, Volumental, 070-875 59 01, caroline@volumental.com
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Huvudpartners är Almi Företagspartner och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden