Gå direkt till innehåll
Fråga läkaren i mobilen – ny iPhone-applikation

Pressmeddelande -

Fråga läkaren i mobilen – ny iPhone-applikation

STOCKHOLM/BARCELONA – 15 februari 2010 STING-bolaget iDoc24, som utvecklar en mobil medicinsk informationstjänst, visar idag upp sin nya iPhone-applikation på World Mobile Congress i Barcelona. Fråga din hudläkare om dina visuella medicinska bekymmer anonymt och få svar inom 24 timmar!

Sedan 2005 har läkaren Alexander Börve haft visionen att göra vården mera tillgänglig för allmänheten, samt involvera lekmannen i sin egen hälsa. Tillsammans med Aggressive Development har han som grundare till företaget iDoc24 nu utvecklat en iPhone-applikation.

”Applikationen är gratis att ladda ner och innehåller allmän information om de vanligaste hudåkommorna. Om man vill att en hudläkare skall titta på ett utslag, tar man en bra bild, fyller i frågeformuläret och betalar direkt på sitt iTunes konto”, berättar Alexander.

Tjänsten ersätter inte ett läkarbesök, men är ett komplement till Sjukvårdsrådgivningen och  är öppen 24 timmar i dygnet, sju dagar i veckan. Inom 24 timmar svarar en av iDoc24:s hudläkare med medicinsk information.

Under 2009 har lyckade tester med ”Vården på Webben” i Västra Götalandsregionen genomförts. Under försöksperioden, som startades i början av sommaren, har 200 personer fått prova tjänsten. Ungefär 70 procent har fått råd om egenvård och resten har blivit rekommenderade att söka en allmänläkare eller hudläkare. Enligt utvärderingen uppger sig användarna vara mycket nöjda.

Alexander Börve, som är läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och grundare, ser en stor nytta för invånarna i linje med WHO & EU:s hälsopolitik.

”Tjänsten har en global potential med möjliga 60 miljoner användare”, säger Alexander.

iDoc24 får, sedan januari 2010, kommersiellt stöd av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth). Fokus är att utveckla bolaget till ett internationellt respekterat mobilhälsoföretag.

För mer information om tjänsten eller företaget, kontakta:
Alexander Börve M.D. Grundare
Tfn: +46(0)73-04 21 601
E-post: info@iDoc24.se
webb: www.iDoc24.se

Om iDoc24
iDoc24 är en sjukvårdsinformationstjänst där man kan fråga en hudläkare om något visuellt på kroppen man undrar över.  I många fall kan man behandla åkomman själv med receptfria läkemedel eller vänta med att söka en läkare. Fästingbett eller Borrelia? Utslag, blåsor eller eksem? Allt synligt kan fångas med din mobilkamera; skicka bilden anonymt till oss.

Om Aggressive Development AB:
Aggressive Development utvecklar mobila applikationer på den svenska och internationella marknaden. Vi gör både egna små mästerverk och hjälper andra att förverkliga sina appidéer. Vårt mest sålda program Tagut som hittar närmaste bankomat i hela Sverige har sålts till över 10 000 iPhone-användare.

För mer information: www.aggressive.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om STING

STING (Stockholm Innovation & Growth AB) är ett helägt dotterbolag till stiftelsen Electrum - en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har visionen att vara en affärsinkubator i världsklass; det självklara förstahandsvalet för entreprenörer som vill bygga framtidens teknikbaserade exportföretag. STING erbjuder industriellt stöd och riskkapital till nystartade teknikbolag inom ICT, Internet/media, Medtech och Cleantech.

För mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden