Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fråga hudläkaren i mobilen lanseras på engelska och spanska

BARCELONA-Stockholm-16 februari, 2011 - GSMA Mobile World Congress. iDoc24 är en prisbelönt medicinsk informationstjänst som skapats i Sverige. Nu lanseras tjänsten som en app på engelska och spanska. Här kan man fråga en hudläkare anonymt om visuella medicinska bekymmer och få svar inom 24 timmar.

”Applikationen kan nu laddas ner från iPhone appstore på svenska, spanska och engelska. Om man är orolig att man har fått en könssjukdom eller undrar över ett fästingbett, en blåsa eller någon annan hudåkomma erbjuder tjänsten ett snabbt svar om möjlig diagnos, behandlingsinformation och om man bör uppsöka läkare för ett personligt besök. Man tar en bild av sin hudåkomma och kan dessutom vara helt anonym”, säger Dr Alexander Börve, grundare av IDoc24 och forskare inom personliga telemedicintjänster.

”Över 400 personer har i dagsläget testat tjänsten. Ungefär 70 procent har fått information om egenvård och de återstående har blivit rekommenderade att uppsöka sin husläkare eller en hudläkare. Vår kundutvärdering visar tydligt att användarna har varit mycket nöjda”, fortsätter Dr Alexander Börve.

iDoc24 har också anlitat en senior rådgivare, Dr Henrik Agrell, som är en pionjär inom eHälsa. 2002 startade han den kända röntgenkliniken Telemedicine Clinic i Barcelona.

"Efter mina 10 år inom eHälsa och telemedicin känns det mycket spännande att hjälpa iDoc24. Bolaget ligger i framkant inom mHälsa och erbjuder en premiumtjänst i mobila enheter för den enskilda individens behov”, säger Dr Henrik Agrell.

iDoc24 får, sedan januari 2010, kommersiellt stöd av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth). Fokus är att utveckla bolaget till ett internationellt respekterat mobilhälsoföretag.

För mer information:
Alexander Börve, grundare iDoc24: +46 (0) 730421601, alexander@iDoc24.se

Om iDoc24
iDoc24 är en mHälsa informationstjänst där du kan fråga en hudläkare om något visuellt på kroppen du är orolig över. I många fall kan man själv behandla med receptfria krämer. Sexuellt överförbara sjukdomar (STD), Fästingbett, har du borrelia? Utslag, blåsor, eksem, mm - allt synligt som kan fångas med din mobila digitalkamera. www.iDoc24.com

Om Dr Henrik Agrell
Henrik avslutade läkarutbildningen vid Karolinska Institutet i Stockholm. 2002 grundare av Telemedicine Clinic (TMC) i Barcelona. Han har spelat en betydande roll i att utveckla eHälsa på flera europeiska marknader. Dr Agrell har lång erfarenhet inom eHälsa och telemedicin, han har publicerat flera vetenskapliga artiklar. Innan TMC, ledde Dr Agrell starten av Netdoktor, en ledande europeisk webbportal för sjukvården.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden