Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortum och STING i innovativt samarbete

Fortum och STING har inlett ett långsiktigt samarbete som ska bidra till ökade innovationssatsningar inom svensk miljö- och energiteknik. STING tar del av Fortums expertis inom energiteknik och Fortum får en god inblick och kontakt med spännande nya bolag och innovationer. Förhoppningen är att samarbetet bland annat ska bidra till hållbara energisystem.

Fortum får aktivt ta del av STINGs olika utvecklingsprogram och innovationsnätverk och Fortum stödjer med kunskap om strategiska utvecklingsområden för energi- och miljöteknik, kompetens, utvärdering och tidiga testmiljöer för pilotprojekt i såväl Stockholm som internationellt. STING ska även aktivt stödja Fortum med att vidareutveckla innovationsverksamheten inom Fortum. Samarbetet kommer att stärka parternas respektive verksamheter.

- Samarbetet med STING är mycket spännande. Med STINGs stora nätverk får vi värdefulla kontakter och en mycket bra inblick i olika innovationer inom energi- och miljöteknik. Det finns stora möjligheter för oss att tillämpa nya tekniker i vår verksamhet. Vårt arbete med forskning och utveckling är viktigt för att kunna nå vårt långsiktiga mål att bli ett helt koldioxidfritt företag, säger Tomas Wall, ansvarig för FoU Fortum Sverige.

- Vi och våra bolag har behov av nära samarbete med industriella aktörer inom energiteknikområdet. Både för att få teknisk sparring och marknadskunskap. Det är därför mycket glädjande att vi nu lyckats få ett samarbete med Fortum, vilket kommer att vara till stor nytta för oss och våra bolag, säger Pär Hedberg, VD STING.

STING (Stockholm Innovation & Growth) arbetar med stöd till utveckling av högteknologiska tillväxtföretag. STING arbetar främst med start-up projekt och bolag inom bland annat miljö- och energiteknik (CleanTech). Fortum är ett av Nordens ledande energibolag som satsar mycket på forskning och utvecklingsprojekt inom miljö- och energiteknik.

För mer information, kontakta:
Tomas Wall, ansvarig Forskning och Utveckling, Fortum Sverige, mobil: 070 642 84 85

Pär Hedberg, vd STING, mobil: 070 855 03 18, e-post: par.hedberg@stockholminnovation.com

STING
STING Stockholm Innovation & Growth AB är ett helägt dotterbolag till stiftelsen Electrum - en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har visionen att vara en affärsaccelerator i världsklass; det självklara förstahandsvalet för innovatörer och entreprenörer som vill bygga framtidens teknikbaserade exportföretag. STING erbjuder industriellt stöd och riskkapital till nystartade teknikbolag inom informations- och kommunikationsteknik, medicinsk teknik och energi/miljöteknik.

För mer information: www.stockholminnovation.com

Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som fokuserar på Norden, Ryssland och området runt Östersjön. Vår affärsverksamhet omfattar produktion, försäljning och distribution av el och värme samt drift och underhåll av kraftverk. Vi erbjuder tjänster som leder till en hållbar utveckling - nu och i framtiden.

Under 2008 uppgick Fortums nettoomsättning till 5,6 miljarder euro och rörelseresultatet uppgick till 2,0 miljarder euro. Koncernen har cirka 15 500 anställda. Fortum Abp:s aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsinki. Ytterligare information: www.fortum.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden