Gå direkt till innehåll
FACIT.com förenklar livet för nybilköparna

Pressmeddelande -

FACIT.com förenklar livet för nybilköparna

Den svenska bilförsäljningen blomstrar. Enligt Bil Sweden kommer mer än 300 000 nya bilar att säljas i Sverige i år och hundra tusentals timmar kommer läggas på att hitta den perfekta bilen. Tid som tyvärr inte alltid resulterar i en bil som matchar köparens verkliga behov eller plånbok. Detta har varit utgångspunkten för det nystartade företaget FACIT.com som är en märkesoberoende köpguide på Internet för nya bilar.

Bilköpet är den största utgiftsposten förutom husköpet för många hushåll. Men ett stort problem är att informationen om de nya bilarna och återförsäljarna är utspridd på många olika ställen. Det leder till att köpprocessen blir lång och ineffektiv och möjligheten att utvärdera om man gjort den bästa bilaffären minimeras.

– Jag blev jag förvånad över att ingen gjort detta tidigare, men med facit i hand kan jag delvis förstå det. Det finns över 40 bilmärken i Sverige och varje märke har ungefär tio modeller. Lägg till att bilköparna har mer än 1 000 tekniska benämningar att ta ställning till så börjar man förstå att det inte är en helt enkel uppgift att bygga en tjänst som utgår från bilköparens behov, säger Victor Dahlborg, VD på FACIT.com och tidigare varumärkes- och marknadschef för Pricerunner och grundare av e-handelscertifieringen Trygg E-handel.

Unik ”Utrusta Bil”-funktion
Allt fler bilmärken och återförsäljare satsar på att utveckla sina egna webbplatser och det är naturligt med tanke på att, enligt Cap Geminis årliga undersökning Cars Online 2010/2011, över 90 procent av alla nybilsköpare börjar sin informationsprocess på Internet.

– Genom att samla alla bilmärken och återförsäljare under ett tak gör vi köpprocessen både enklare och effektivare, säger Dahlborg. Dessutom är vi unika med att erbjuda en så kallad ”Utrusta Bil”-funktion för samtliga bilmärken i Sverige. Vi vill uppmuntra människor till mer medvetna och aktiva val, vilket i sin tur leder till en bättre bilaffär.

FACIT.com lanseras nu som en BETA-version och kommer löpande att släppa nya smarta funktioner som kommer göra bilköpet både lättare och mer individanpassat.

För mer information kontakta
Victor Dahlborg, VD FACIT.com
Mobil: 0709-25 35 95
victor.dahlborg@facit.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om FACIT.com
FACIT.com är Sveriges första märkesoberoende köpguide för nya bilar där du kan söka, jämföra och utrusta din nästa bil. FACIT.com säljer inte några bilar, utan fungerar som en guide inför nybilsköpet. Företaget har sitt huvudsäte i Stockholm. Mer information: www.facit.com

OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden