Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Encare tar in 4 MSEK för att halvera antalet komplikationer kring kirurgi

Medicinteknikbolaget Encare har avslutat en lyckad nyemission och tar in 4 MSEK. I investeringen deltar Almi Invest, en affärsängel samt den befintliga ägaren STING Capital. Med Encares IT-produkter kan opererande kliniker minska antalet komplikationer, förkorta vårdtiden och standardisera behandlingen till Best Practice. Kliniker som idag använder ERAS Care System har kunnat visa på markanta förbättringar i patienternas livskvalitet.

”Vi börjar nu introducera konceptet på flera kliniker i Sverige och utbildar Excellence Centers på flera ställen i Europa under 2012 för att expansionen på allvar ska kunna starta under den senare delen av 2012 och under 2013”, säger Magnus Stafsing, VD på Encare.

”Kraven på förbättring och effektivisering inom vården ökar ständigt. IT i vården har hittills handlat mycket om att effektivisera manuella sysslor som journalhantering, resursplanering och ekonomi. Encares tjänster hjälper vården att bli bättre på hur vården genomförs på en klinik”, säger Johan Crona, investment manager på Almi Invest.

Alla data från de tidiga användarna av Encares produkter pekar på mycket stora besparingar. Detta har lett till ett stort intresse både i Sverige och internationellt. Pengarna ska främst användas till att ta fram resurser för att kunna möta efterfrågan från marknaden och leverera.

”Vi är säkra på att den här investeringen kommer lyfta bolaget till nästa nivå och på sikt leda till att Encare blir marknadsledande inom den här typen av systemstöd i vården”, säger Johan Crona.

Encares produkter förbättrar patientens livskvalitet genom snabbare återhämtning vården i samband med kirurgi och bolagets webbaserade mjukvara hjälper opererande kliniker att införa och upprätthålla ERAS Care System, ett strukturerat behandlingsprogram som förbättrar kvalitén och effektiviteten i vården. Bolaget förbättrar och effektiviserar behandlingen och vården av opererade patienter så att stora samhällsvinster uppstår och patienternas livskvalitet ökar.

Kontakt
Magnus Stafsing, VD, Entrans, 070-655 93 12, magnus.stafsing@encaregroup.com
Johan Crona, investment manager, Almi Invest, 073-984 31 35, johan.crona@almiinvest.se
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Ämnen

Kategorier


Om Encare
Encare tillhandahåller ERAS Care System, som stöder kliniker som genomför större operationer att implementera och upprätthålla Best Practice - Enhanced Recovery After Surgery – evidens baserad perioperativ vård (patientetens resa från inskrivning till utskrivning). Encare genomför utbildningar och tillhandahåller ett användarvänligt webbaserat system för effektiv uppföljning och styrning. ERAS Care System ökar patientens livskvalitet, klinikernas kontroll över processen och sparar därigenom stora belopp för vårdgivaren. Mer information: www.eras.pro och www.encaregroup.com

Om Almi Invest
Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer. Mer information: www.almiinvest.se

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden