Gå direkt till innehåll
Inkopio revolutionerar hanteringen av konsulter och konsultinköp.
Inkopio revolutionerar hanteringen av konsulter och konsultinköp.

Pressmeddelande -

Doldis-startup inom konsultbranschen omsätter 70 MSEK

Inkopio AB firar 2-årsjubileum med att annonsera stark tillväxt. Efter att ha omsatt 26 miljoner kronor 2015 ser prognosen för 2016 ut att landa på 70 miljoner. Startupbolaget har dubblat sitt team de senaste månaderna och har några av världens mest kända varumärken som kunder.

Inkopios molnbaserade tjänst erbjuder en lösning för effektiv hantering av konsulter genom att kapa alla manuella processer. Systemet stödjer hela kedjan från behovsbeskrivning och inköp, kontraktskrivande, tid- och kostnadsrapportering, till slutbetald faktura och utvärdering av uppdraget.

– I dag hanterar många storbolag upp till tusentals konsulter i flera olika system – ofta med ett Excel-ark som bas. Att konsultinköp hos storbolagen inte har blivit mer effektivt och digitaliserat är anmärkningsvärt, och något som vi brinner för att förändra, säger Nils Keife, VD på Inkopio.

Nils Keife (tidigare CIO för eWork), Magnus Krantz (tidigare grundare av Schoolsoft) och Christian Söderlind (tidigare sales executive för eWork) har länge vetat att det fanns ett stort effektiviseringsbehov inom konsulthantering. Med sina tidigare erfarenheter kring både affärssystem och konsultbranschen i ryggen tog de i augusti 2014 beslutet att bygga marknadens mest konkurrenskraftiga system.

– Vi vill hjälpa alla inom inköp och konsulthantering att ha 100-procents koll på sina konsulter, och samtidigt hjälpa dem att optimera arbetet för att frigöra resurser och spara pengar, säger Christian Söderlind, konsultinköpsspecialist på Inkopio.

Konsultmarknaden i Norden har idag ett värde av ca 150 miljarder kronor. Inkopios vision är att inom två år ska de största spelarna inom konsultköp se Inkopio som det självklara valet av system.

Alla bolag som hanterar från ett 50-tal till tusentals konsulter kan idag använda Inkopio. I dagsläget gör en av Nordens allra största konsultköpare alla sina konsultinköp via Inkopio, och det nystartade företaget har ytterligare några av världens mest kända varumärken som kunder.

Sedan 2016 är Inkopio med i inkubatorn STING, som hjälper lovande tech startups att utvecklas till framgångsrika tillväxtföretag. Inkopio har inte tagit in något riskkapital men har ändå under 2016 dubblerat sitt team. Företaget är även utvald medlem hos SUP46 och sitter i en kreativ miljö bland Sveriges mest innovativa bolag på Regeringsgatan i Stockholm.

– Just nu har vi inga planer på att ta in riskkapital, men vi håller dörrarna öppna, säger Nils Keife.

Kontakt
Nils Keife, VD, nils.keife@inkopio.se, 070-218 14 63
Christian Söderlind, konsultinköpsspecialist, christian.soderlind@inkopio.se, 073-274 25 63
www.inkopio.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden