Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Detektortillverkaren IRnova tar in order värd 12 MSEK från Kina

IRnova har fått en order på detektorer för SF6-detektion till ett värde av ca 12 miljoner kronor från en ledande kameratillverkare i Kina. Detektorn är speciellt framtagen för att användas i IR-kameror och system för detektion av läckor av den starka växthusgasen SF6 (svavelhexafluorid) från t ex transformatorstationer. Ordern utgör en första beställning från denna kund och täcker det initiala behovet under 2012. Detektorerna skall börja levereras redan i mars 2012.

IRnova lanserade produkten i augusti 2011, men då som FPA (Focal Plane Array). Då detektorn måste kylas till en temperatur under 60 Kelvin (ca –213 grader Celcius) måste den typen integreras i en vakuumkammare med en Stirlingkylare. Den här ordern avser kompletta kylda så kallade QWIP DDCA (Quantum Well Infrared Detector Dewar Cooler Assemblies).

IRnova har tagit emot flera beställningar på QWIP DDCA från olika kunder men detta är den enskilt största ordern.

”Ordern stärker avsevärt vår position inom detektorlösningar för industriella/civila applikationer och visar att vår fortsatta globala satsning ger resultat. Det är samtidigt väldigt positivt att vi kan bidra till att reducera utsläppen av den starkt miljöpåverkande växthusgasen SF6 och därigenom bistå i miljöarbetet”, säger Ulrika Nordén Lidberg, CEO på IRnova.

QWIP är en smalbandig detektor där våglängden kan anpassas för att detektera t ex olika typer av gaser. I detta fall har detektorn speciellt anpassats för att ha sin högsta känslighet vid 10,55 µm som är den våglängd som SF6 absorberar och därigenom kan detekteras.

Kontakt
Lars Karlsson, VP Sales & Marketing, 08-793 66 23, lars.karlsson@ir-nova.se
Jill Lindström, marknads- och kommunikationsansvarig, STING, 072-213 14 22, jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om IRnova
IRnova är specialiserat på att tillverka och leverera högpresterande IR-detektorer och relaterade komponenter till producenter av IR-kameror och system över hela världen. Mer information: www.ir-nova.se

Om STING (Stockholm Innovation & Growth)

STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH. Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden