Gå direkt till innehåll
Daniel Elfvendahl, koncernchef på mySafety Group, och Christer Hernestig, VD på Defentry
Daniel Elfvendahl, koncernchef på mySafety Group, och Christer Hernestig, VD på Defentry

Pressmeddelande -

Defentry inleder samarbete med mySafety Försäkringar

mySafety Försäkringar, Nordens ledande aktör inom ID-skyddsförsäkringar, kommer att samarbeta med cybersäkerhetsföretaget Defentry för att erbjuda sina kunder skydd mot ID-kapningar och andra bedrägerier.

I fjol fick 166 000 svenskar sin identitet kapad och hela 2,2 miljoner utsattes för försök*. Det innebär att ID-kapningar fortsätter att vara ett av Sveriges vanligaste brott.

mySafety Försäkringar erbjuder ett komplett ID-skydd som inkluderar bevakning, personlig assistans, juridisk hjälp, rättshjälp och ekonomisk ersättning för den som drabbats. Nu tar mySafety hjälp av Defentry för att uppdatera bevaknings-funktionen som innefattar uppsikt av kundens identitet, dygnet runt, världen runt, såväl i det publika nätet som deep web och dark web. mySafetys kunder kommer även att få en uppdaterat kundupplevelse genom nya användargränssnitt från Defentrys ID-säkerhetsplattform GNA

– ID-kapningar drabbar alla, oavsett var man bor, hur gammal man är eller om man är man eller kvinna. Bedragarna blir också allt mer sofistikerade och därför ser vi att vår produkt behövs mer än någonsin. Vi ser fram emot att tillsammans med Defentry fortsatt kunna erbjuda marknadens bästa ID-skydd, säger Daniel Elfvendahl, koncernchef på mySafety Group.

Defentry grundades i Sverige 2015 och baseras på en egenutvecklad plattform som hanterar samhällets ökade krav på personlig integritet och säkerhet. Defentry samlar in och bearbetar data för att hjälpa konsumenter och företag att undvika intrång och bedrägerier enkelt och användarvänligt.

– Det här samarbetet är ett oerhört styrkebesked för Defentry och visar att vi är den ledande innovatören och leverantören av teknik inom ID-säkerhet. Vi har snabbt etablerat oss på en växande marknad med allt högre efterfrågan och det här är ett bevis på att vi har ett erbjudande som lockar fram de allra främsta nordiska aktörerna. Det är just Defentrys teknik och kvalitativa data som sätter oss i en särskild position på marknaden, säger Christer Hernestig, VD på Defentry.

mySafety Försäkringar AB startade sin verksamhet 1999 och ägs sedan 2007 av Litorina. Idag är företaget ledande inom ID-skydd i Sverige, Norge och Finland. mySafety förmedlar även andra specialförsäkringar som exempelvis självriskreduceringar, näthat-, kort-, bil- och passförsäkringar.

*Baserat på en Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av mySafety Försäkringar. Respondenterna tillfrågades under juni 2019 och omfattar ett riksrepresentativt urval om 4201 personer i åldrarna 16-74 år.

Kontakt
Susanna Salomon, PR-chef, mySafety Försäkringar, susanna.salomon@mysafety.se, 070-333 92 76
Christer Hernestig, VD, Defentry, christer@defentry.com, 073-230 73 00

Relaterade länkar

Ämnen


Om Defentry
Sting-bolaget Defentry är ett internationellt Cybersäkerhetsföretag med bas i Sverige. Defentry har tagit fram den egenutvecklade ID-säkerhetsplattformen GNA som ihop med världsledande experter och organisationer arbetar för att bekämpa ID-stölder och hackade konton. Tillsammans förutses risker, ges råd och hittar nya lösningar som förebygger intrång och bedrägerier. Målet är att göra både slutkonsumenter och anställda mindre utsatta på nätet och ge dem alla tillbaka kontrollen på sin identitet. Mer information: www.defentry.com

Om mysafety Försäkringar
mySafety Försäkringar har sedan 20 år utmanat försäkringsbranschen med innovativa lösningar för såväl nya som gamla problem och brott. Vi är ledande inom ID-skyddsförsäkring samt andra trygghetstjänster som förenklar i vardagen. Genom partners och våra egna kanaler erbjuder vi försäkringar till privatpersoner och företag i Norden. mySafety finns till för dig alla dagar, dygnet runt. mySafety Försäkringar är en del av mySafety Group. Mer information: www.mysafety.se

Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 270 startups, av vilka 67 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,6 miljarder kronor, varav 68 procent kommer från internationell försäljning. De har dessutom skapat över 2600 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden