Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Cortus förvärvar GEP Group

Cortus förvärvar verksamheten i konsultföretaget GEP Group den 1:a april 2011 och bildar dotterbolaget Cortus Engineering AB. Affären innebär att samarbetet mellan Cortus och GEP kring förgasnings- och teknikprojekt går in i en ny fas när bolagen nu går samman.

– Våra kunder kommer att få ett bredare och intressantare erbjudande kring vår innovativa förgasningsteknik WoodRoll tillsammans med GEP:s omfattande kunskaper och erfarenhet kring processteknik, förbränning och anläggningsprojekt. Sammanslagningen medför att Cortus får en gedigen genomförandekapacitet för de utmaningar vi har framför oss i Sverige, Spanien och USA, säger Rolf Ljunggren, vd Cortus AB.

GEP Group erbjuder kunskap och nätverk nödvändiga för att utveckla gasprocesser och kostnadseffektivt driva gassystemprojekt. Bolaget bildades 2003 och har sex anställda och en årsomsättning på 11 MSEK (2010). Bolagets expertis ligger bland annat inom engineering, metodik, inköp, igångkörning, service, säkerhetsarbete och certifiering. GEP Group erbjuder även tillgång till utrustning för gasapplikationer och tillsammans med partners kan man dimensionera och bygga kompletta biogasanläggningar.

Kunder som GEP Group främst arbetar med idag är gasleverantörer, energibolag, metallurgisk industri, livsmedelsföretag, läkemedelsindustri, petrokemi, kommuner och gasdistributörer för fordon. Några av bolagets referenskunder är AGA, Nynäs, Outokumpu Stainless, Stockholm Gas, Sandvik med flera.

– GEPs verksamhet, och breda erfarenhet från process- och gassystem, matchar Cortus anläggningar för gasframställning på ett optimalt sätt, säger Pär Sjölin, vd Cortus Engineering AB, tidigare vd GEP Group.

Den verksamhet som GEP har bedrivit med gasrelaterade projekt, både som projektledare och som leverantör av färdiga anläggningar, ligger helt i linje med Cortus mål för framtiden. GEPs konsultverksamhet kommer att fortsätta som tidigare inom Cortus Engineering, men även kompletteras med inriktning på biogassystem som till exempel anläggningar för fordonsgas men framför allt anläggningar för Cortus patenterade process WoodRoll®.

Kontakt
Rolf Ljunggren, VD och grundare, Cortus AB, tel. 070 694 48 98, rolf.ljunggren@cortus.se
Pär Sjölin, VD, Cortus Engineering AB, tel. 070 322 11 01, par.sjolin@cortus.se

Om Cortus AB
Cortus AB affärsidé är att erbjuda kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar för kraft-, transport- och processindustrier baserat på den patenterade förgasningstekniken WoodRoll®. För mer information se: www.cortus.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron och KTH.

Cortus har genomgått STINGs inkubatorsprocess och riskkapitalfonden STING Capital har även investerat i bolaget.

Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden