Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Cleantechbolaget SEEC en Rising Star på Sweden Technology Fast 50

På Rising Stars-listan utsågs SEEC till det sjätte mest snabbväxande teknologiföretaget i Sverige. Rankinglistan baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under en treårsperiod och över 20 000 företag har granskats. SEEC levererar smarta energisystem för uppvärmning och kylning av större fastigheter och industrianläggningar baserat på effektiv energilagring i berg.

- Självklart är det mycket glädjande att vi har kommit in på denna lista. Det är en fortsatt mycket positiv utveckling i SEEC. Genom vår teknologi kan man minska energiförbrukningen i samband med uppvärmning och kylning av byggnader med upp till 90 procent. Därför är intresset mycket stort och vår förhoppning är att innan året är slut ha flera nya spännande kunder, säger nytillträde VD:n Andreas Andersson.

SEECs ägare Jan Thorburn och Jean Nicou var med och grundade bolaget 2006. Jan har mer än 30 års erfarenhet från fjärrvärme- och energifrågor medan Jean har ett förflutet från fastighetsbranschen. Under hösten 2010 rekryterades Andreas Andersson som ny VD med en gedigen erfarenhet av internationell försäljning av större industriprojekt; senast som VD för Solcellsbolaget M2 Solar Systems AB. I mars 2010 antogs SEEC till STINGs affärsinkubator och får därmed avancerat affärsutvecklingsstöd för snabbare expansion.  

Om SEECs teknologi
Mycket av världens energiförbrukning går åt till att värma och kyla byggnader. Men idag låter vi en stor del av den värme och kyla som produceras gå till spillo. SEECs geotermiska energisystem tar effektivt tillvara på överskottsenergi genom att lagra och återanvända den för att på nytt värma upp eller kyla byggnader. Baserat på en unik och patenterad metod för att övervaka, analysera och styra energisystemet kan SEEC minska energiförbrukningen i samband med uppvärmning och kylning av t ex byggnader med upp till 90 procent. Läs mer på www.seec.se

Kontakt
Andreas Andersson, VD SEEC, 0733-35 99 70, andreas.andersson@seec.se

Om Sweden Technology Fast 50 och Rising Star
För åttonde året i rad koras de snabbast växande teknologiföretagen i Sverige. Sweden Technology Fast 50 arrangeras av Deloitte tillsammans med Affärsvärlden och Svenska Riskkapitalföreningen. Rising Stars är en objektiv ranking av de 25 snabbast växande teknologiföretagen i Sverige som haft verksamhet i minst tre år och mindre än fem år. Rankinglistan baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under en treårsperiod. Läs mer på http://www.deloitte.com/view/sv_SE/se/evenemang-natverk/sweden-technology-fast-50/index.htm

Ämnen

Kategorier


OM STING (Stockholm Innovation & Growth)
STINGs vision är att bidra till byggandet av framtidens globala tillväxtföretag genom att attrahera de bästa innovatörerna och entreprenörerna och erbjuda dem affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Affärsinkubatorn STING är ett non-profit företag, som ägs av Stiftelsen Electrum – en samverkan mellan näringsliv, forskning och Stockholms stad. STING har sitt huvudkontor i Kista Science City. Huvudpartners är Innovationsbron, KTH och Karolinska Institutet.

Mer information: www.stockholminnovation.com

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden