Gå direkt till innehåll
Citationsy founders
Citationsy founders

Pressmeddelande -

Citationsy tar in såddrunda från ex-Spotify och ex-Truecaller-änglar

29 september 2021, Stockholm/London - Sting Accelerate 2021-bolaget Citationsy har tagit in 1,3 miljoner kronor (110 000 pund) i en såddrunda för att fortsätta sin internationella expansion. Citationsys uppdrag är att göra perfekta referenser möjliga för alla studenter och hjälpa dem att bli mer produktiva i varje skede i sitt akademiska arbete - från forskning till att skapa den perfeka referenslistan. De två ledande investerarna i rundan är Ted Nelson och Juan Manuel Serruya.

Ted Nelson, som tidigare var Chief Commercial Officer på Truecaller, har nu investerat i och hjälpt över femton nystartade företag att ta nästa steg i deras utveckling.

Juan Manuel Serruya, tidigare teknisk chef på Spotify, lämnade företaget efter börsnoteringen. Han startade sedan fintechbolaget Datia och ett privat investeringsbolag som aktivt investerar i startups i tidiga skeden i Norden.

“Med en redan stor organisk tillväxt, och med en lösning på ett verkligt problem, ser jag fram emot att arbeta med dessa starka grundare och ta nästa steg mot ökad tillväxt i Citationsy". - Ted Nelson

"Citationsy-teamet har lyckats bygga en härlig produkt som hundratusentals älskar, jag är hedrad över att få vara med på deras resa och ser fram emot att se Johann och Cenk skala upp sitt företag". - Juan Manuel Serruya

Grundarna nådde ramen-profitability i maj i år, och med hjälp av det nya kapitalet från såddrundan satsar de nu på att förbättra sin tjänst och ytterligare flytta fram sin position inom både stationära och mobila enheter, såväl som webbläsare. De har släppt nya Android- och iOS-appar med målet att nå en total adresserbar marknad på över en miljard studenter som huvudsakligen använder mobila enheter.

Det som började som ett sidoprojekt har förvandlats till ett verktyg som idag används av över 340 000 personer runt om i världen.

"Det är galet att tänka att den app jag startade från mitt sovrum i Stockholm har hjälpt så många människor att förenkla den mest irriterande delen av akademiskt skrivande. Nästa steg för Citationsy är att använda vår position inom akademin för att erbjuda en ny lösning för personlig kunskapsorganisation för alla", säger Cenk Özbakır, Citationsys grundare.

Citationsy startade med den enkla idén att skapa ett verktyg som ger glädje åt människor som studerar och arbetar inom akademin, ett verktyg som de kan använda med integritet och lätthet. Framöver har grundarna som mål att öka sin betalande kundbas och utöka sitt produktutbud för att även föra Citationsy till fler kunder utanför den akademiska världen.

Om Citationsy
Citationsy är ett referensverktyg online för personer som värdesätter enkelhet, integritet och snabbhet. Det automatiserar processen för citat, referenslista och bibliografi i över 9 200 referensstilar, inklusive APA, Chicago, DIN, MLA och Harvard.

Över 350 000 studenter, forskare och akademiker från 195 länder använder Citationsy för att bedriva forskning och generera referenser. Citationsys mobilappar innehåller en streckkodsläsare för att kunna referera böcker på språng, och Citationsys webbläsartillägg (Chrome, Firefox, Edge, Safari) gör det möjligt att citera webbplatser med ett klick.

Citationsy är världens ledande och mest exakta citeringsgenerator och hanteringsverktyg som gör det möjligt för användare att citera vilken källa som helst med ett klick via webbplattform, mobilapp eller webbläsartillägg.

Press Contact:
Johann Gross
Tel: 0046737627505
Email: jgross@citationsy.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)

Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 300 startups, av vilka 69 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 3 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har dessutom skapat 2750 jobb. Mer information: www.sting.co

Kontakter

Krim Talia

Krim Talia

Presskontakt Vd 070-973 26 65 Om Krim Talia

Relaterat innehåll

Sting (Stockholm Innovation & Growth) - Nå dina mål snabbare

Sting – utnämnd till världens bästa inkubator och accelerator 2021 – hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika, internationella tillväxtföretag i världsklass. Det görs genom att erbjuda inkubator- och accelerator-program där affärsutvecklingsstöd och hjälp med rekrytering, finansiering och nätverk ingår.

Sedan starten 2002 har Sting hjälpt 400+ startups och 70 procent av bolagen utvecklas och växer än idag. Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och sysselsatte 3200 människor. Sting är medgrundare till SUP46, THINGS, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Några framgångsrika Sting-bolag är Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor, Skrym och Karma.

Sting (Stockholm Innovation & Growth)
c/o A house, Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm
Sweden